aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Από μηχανής θεός» ο Σόουζα και τρίποντο για τον ΑΠΟΕΛ! (pics)

«Από μηχανής θεός» ο Σόουζα και τρίποντο για τον ΑΠΟΕΛ! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Από χίλια κύματα πέρασε ο ΑΠΟΕΛ για να πάρει τη νίκη στο «Στέλιος Κυριακίδης», αφού προηγήθηκε με 0-2 στον αγώνα, ισοφάρισε η Πάφος με δύο γκολ του Μπεριγκόντ, ενώ στο 90’+4 ο Σόουζα έδωσε τη νίκη στους γαλαζοκίτρινους με ένα σουτ στην περιοχή της Πάφου. Αν και όλα έδειχναν ότι θα ήταν μία εύκολη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, η πτώση του ρυθμού μετά το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ στο 48’ με τον Ντελατόρε, επέτρεψαν στην Πάφο να ισοφαρίσει και ανάγκασαν τους γαλαζοκίτρινους να «τρέχουν». Με τη νίκη αυτή ο ΑΠΟΕΛ παραμένει στην κορυφή και πλέον βλέπει το «αιώνιο ντέρμπι»  με την Ομόνοια το Σάββατο (17/2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώνης: «Δεν καταλαβαίνω τι φταίει στην Πάφο η μάνα μου»

Η επιθετική πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν αποκλειστικά για τον ΑΠΟΕΛ, που πριν ανοίξει το σκορ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 11’ η εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ από πλάγια θέση πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 24’ ο Κόπριβετς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ντελατόρε, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 31’ ο Εμπεσίλιο άφησε με τακουνάκι στον Ζαχίντ, που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 0-1, με την συνέχεια του ημιχρόνου να κυλά χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέσλι: «Ο Δώνης έδειξε ασέβεια και θα το θυμόμαστε…»

Νωρίς στο β’ ημίχρονο ο Ντελατόρε έκανε το 0-2 στο 48’ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ζαχίντ, και όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει στο «Στέλιος Κυριακίδης». Ο Κέβιν Μπεριγκόντ όμως με δύο γκολ του, στο 64’ με σουτ, μετά από πολύ ωραία πάσα του Σικόρσκι και στο 79’ με μία πολύ ωραία ενέργεια του που έστειλε την μπάλα πάνω από τον Πέρεθ, έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Αν και από το  85’ ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε με ποδοσφαιριστή λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Λάγο, βρήκε τα ψυχολογικά αποθέματα να σκοράρει και να πάρει τη νίκη με ένα γκολ του Σόουζα στο 90’+4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάφος-ΑΠΟΕΛ: Αποδοκιμασίες, βρισιές και ένταση στη φυσούνα

Την επόμενη αγωνιστική η Πάφος θα αγωνιστεί απέναντι στην Δόξα στο Μακάρειο (18/2), ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την Ομόνοια στο ΓΣΠ (17/2).

Πάφος (Στίβεν Πρέσλι): Κόπριβετς, Κομπανί, Γκουλόν, Ταραβέλ, Γιάνζα, Φυλακτού, Μοστέφα, Ρόγκουλιτς (46’ Πογέτ), Μπρουλς (84’ Σταύρου), Σικόρσκι (67’ Ντεούλ), Μπεριγκόντ.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Ενσούε, Πολιακόφ, Μερκής, Ιωάννου (66’ Λάγο), Μοράις, Σόουζα, Σάλαϊ (75’ Ορ), Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Ντελατόρε (70’ Ποτέ).

Σκόρερ: 64’, 79’ Μπεριγκόντ / 31’ Ζαχίντ, 48’ Ντελατόρε, 90’+4 Σόουζα.

Κίτρινες: Φυλακτού (6η), Μπεριγκόντ / Εμπεσίλιο, Ορ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Βοηθοί Διαιτητές: Ανδρέας Π. Ανδρέου και Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Μάριος Αντωνίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ