aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό εκεί ξεκινούν όλα στο Λέρκενταλ

Από εκεί ξεκινούν όλα στο Λέρκενταλ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν αντιλέγει κανείς πως ένα γκολ να πετύχει ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο Λέρκενταλ, άντρο της Ρόζενμποργκ, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και λέμε μπορεί για τον απλούστατο λόγο πως στις διπλές μονομαχίες με την πρωταθλήτρια της Νορβηγίας, το πόσο αποτελεσματικά θα συμπεριφερθεί αμυντικά η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα διαδραματίσει τον σπουδαιότερο ρόλο στην προσπάθεια να τσεκάρει το (χρυσό) εισιτήριο που οδηγεί στον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όποτε οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν το αντίδοτο και όρθωσαν ένα πελώριο τοίχος έξω από την περιοχή τους με τη συμμετοχή όλων των παικτών στην ανασταλτική λειτουργία, διεύρυναν αυτομάτως και το ποσοστό επιτυχίας στις εκτός των τειχών υποχρεώσεις. Αντιθέτως, όταν δηλαδή έκαναν «δώρα», γλίστρησαν και έφαγαν τα μούτρα τους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αστάνα.

Κάτι που ασπάζεται ο Κρίστιανσεν, γι’ αυτό άλλωστε θεωρεί πως θα είναι εξόχως σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Από εκεί ξεκινούν όλα. Το ξέρει ο Δανός, το ξέρουν οι παίκτες του. Κρατώντας το μηδέν πίσω στο αυριανό πρώτο 90λεπτο θα έχουν κάνει αυτομάτως σημαντικό βήμα για να φτάσουν στον στόχο τους.

Στη λεπτομερή ανάλυση του αντιπάλου, ο Κρίστιανσεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται στην επίθεση η ομάδα του Ίνγκεμπριγκτσεν, όπως και στον τρόπο που ενεργεί στις στατικές φάσεις. Δούλεψαν αρκετά τις τελευταίες μέρες (και) στους συγκεκριμένους τομείς οι συνεργάτες του, ώστε οι παίκτες να μην πιαστούν (τουλάχιστον) αδιάβαστοι.

Ασφαλώς και η Ρόζενμποργκ δεν είναι η πιο ποιοτική ομάδα που συνάντησε ο ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκό διάβα του, αλλά δεν παύει από το να διαθέτει ένα δυνατό, ομοιογενές και πιο αγωνιστικά έτοιμο σύνολο, με ψηλές… ταχύτητες και επιβάλλεται να του σπάσουν τον ρυθμό.

Η αντίπαλος ασκεί πίεση στη μεσαία γραμμή, εκεί που δεσπόζει η παρουσία του αρχηγού Γένσεν. Το κυριότερο «όπλο» είναι πως όταν κλέψουν την μπάλα οι Νορβηγοί, ξεδιπλώνονται με άνεση στην επίθεση, ψάχνοντας να πιάσουν σε ανισορροπία την αντίπαλη αμυντική διάταξη. Πρόκειται για το βασικό αγωνιστικό τους χαρακτηριστικό, γι’ αυτό και εξυπακούεται πως οι εντολές είναι συγκεκριμένες σε κάθε παίκτη που θα επιλεγεί για το αρχικό σχήμα. Ιδιαιτέρως των ακραίων αμυντικών.

Οι επιθετικοί Γκίτγιαερ, Ντε Λάνλαϊ και Χέλαντ, όπως και ο Βίλγιαλμσον είναι επικίνδυνοι, ενώ καλή δουλειά κάνουν και οι τρεις μέσοι Γιένσεν, Κόνραντσεν, Μίντσγιο.  «Είμαστε πολύ δυνατοί εδώ και χρόνια στην έδρα μας, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και σκοράραμε πολλά γκολ και σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο και την Τετάρτη», προειδοποίησε χθες ο αμυντικός της Ρόζενμποργκ Σβένσον.

Με αυτά και με αυτά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εγκαταλείψει προσωρινώς ο Κρίστιανσεν τον σχηματισμό 4-1-4-1 και στο αυριανό παιχνίδι να επενδύσει στο 4-2-3-1. Δηλαδή, να τοποθετήσει δίπλα από τον Μοράις και δεύτερο αμυντικό χαφ προκειμένου να χειριστεί αποτελεσματικά την επιθετικότητα της Ρόζενμποργκ και αναλόγως της εξέλιξης του αγώνα να το διαμορφώσει. Η σημερινή και τελευταία προπόνηση, θα καταδείξει αρκετά σχετικά με τις προθέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ