aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό εκεί αρχίζει τα... χτυπήματα!

Από εκεί αρχίζει τα… χτυπήματα!

Είτε μιλάμε για κινήσεις όμως που εξαρτώνται από τις αποχωρήσεις είτε όχι, εκείνο που δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί είναι πως σε δύο θέσεις κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης ενόψει της τεράστιας πρόκλησης στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και δεν είναι άλλες από τις θέσεις του επιθετικού και του αριστερού μπακ, με τις προτάσεις να πέφτουν βροχή. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι στα θέματα προγραμματισμού, προφανώς και έχουν καταλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό αναφορικά με το ρόστερ και συνάμα έχουν κάνει τις πρώτες κινήσεις για τη δεδομένη ενίσχυση σε θέσεις-κλειδιά για τον νέο ΑΠΟΕΛ. Το νερό, δηλαδή, μπαίνει στο αυλάκι και έπονται σημαντικές εξελίξεις (σε πολλά μέτωπα).

Στη νευραλγική θέση του σέντερ φορ, λοιπόν, προέκυψαν κατά την τρέχουσα σεζόν πολλές αλλαγές. Ο Λουίς Λεάλ αποχώρησε με το «καλημέρα», ο Ματέους Πιατκόφσκι ήταν «παρών-απών» και ο Φερνάντο Καβενάγκι αποχώρησε προ πολλών εβδομάδων.

Ουσιαστικά, η ομάδα έμεινε με τον Πιέρο Σωτηρίου, μία θέση στην οποία μπορεί να αγωνισθεί και ο Τόμας ντε Βινσέντι. Επειδή, όμως, μεγάλα ρίσκα δεν μπορούν να πάρουν στον σύλλογο αφού το καλοκαίρι διακυβεύονται πάρα πολλά, έπεσε το «σήμα» για την προσθήκη ποδοσφαιριστή που θα πληροί τις προϋποθέσεις.

Όπως η ευελιξία, η ταχύτητα, αλλά και η ευχέρεια να αγωνισθεί με την ίδια επιτυχία (και) ως άμεσος υποστηρικτής των ενεργειών του προωθημένου. Στον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζουν πολύ καλά πως χρειάζεται μια δυνατή «πνοή» η γραμμή κρούσης με έναν (τουλάχιστον) παίκτη, του οποίου το αγωνιστικό υπόβαθρο θα διευρύνει σημαντικά το βεληνεκές.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, το οποίο η διοίκηση δεν θέλει να χάσει, όπως έγινε στην περσινή μετεγγραφική περίοδο με τους Λεάλ, Πιατκόφσκι. Ο τελευταίος, που διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών, ειδοποιήθηκε να ψάξει για νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Στον ΑΠΟΕΛ και ανεξαρτήτως της παραμονής ή όχι του Μάριου Αντωνιάδη και του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, ήδη αναζητούν παίκτη για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κάτι που δεν έπραξαν πέρυσι και αποτέλεσε στην πορεία την αφετηρία μιας έντονης κριτικής ένεκα της έλλειψης της απαιτούμενης δυναμικής, ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Όπως και να ‘χει, στον ΑΠΟΕΛ ψάχνουν για ποδοσφαιριστή που θα κουβαλά πολύ καλές παραστάσεις, με ανασταλτικές και επιθετικές ικανότητες, «δυνατά» πνευμόνια, συνθέτοντας μαζί με τον Ζίφκο Μιλάνοφ ένα ικανότατο δίδυμο στις πτέρυγες της οπισθοφυλακής. Η θωράκιση της αμυντικής γραμμής με άλλον έναν ποιοτικό παίκτη αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ