aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΑπίστευτη έκπληξη, εκτός διοργάνωσης η Μπάτε (πονοκέφαλος λιγότερος για ΑΠΟΕΛ)

Απίστευτη έκπληξη, εκτός διοργάνωσης η Μπάτε (πονοκέφαλος λιγότερος για ΑΠΟΕΛ)

Τεράστια έκπληξη κατεγράφη στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα παιχνίδια της Τρίτης (02/08), καθώς η Ντάνταλκ, ομάδα της Ιρλανδίας απέκλεισε την Μπάτε Μπορίσοφ κερδίζοντάς την με 3-0 και έτσι ένας δυνατός πιθανός αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα βρίσκεται στην κληρωτίδα.

Οι Ιρλανδοί παίρνουν τη θέση της ομάδας από την Λευκωροσία, η οποία μέχρι ψες αργά το βράδυ εθεωρείτο ακλόνητο φαβορί.

Από εκεί και πέρα, η Βικτόρια Πιλζέν, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Λουντογκόρετς, αλλά και ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε 3-0 της Ρόζενμποργκ νωρίτερα και μαζί με την Ντάνταλκ, έγιναν οι έξι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία του στα play-off του Europa League.

Mε τον αποκλεισμό της Μπάτε Μπορίσοφ από τους Ιρλανδούς της Ντάνταλκ, οι Λευκορώσοι μπαίνουν στους ισχυρούς για τα play-off του Europa, οδηγώντας σε υποχώρηση μίας θέσης τον Παναθηναϊκό, που πλέον είναι η 20η ομάδα, εφόσον περάσει, από τις 22 ισχυρές για τα play-off του Europa League.

Ερ. Αστέρας – Λουντογκόρετς 2-4 στην παράταση (2-2 κανονικός αγώνας-α’ ματς: 2-2)

Μακράν το πιο συναρπαστικό και δραματικό παιχνίδι της ημέρας. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντόναλντ στο 17′ αλλά ο Καφού στο 24′ και ο Βάντερσον στο 40′ έβαλαν μπροστά τους Βούλγαρους. Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Πλαστούν αποβλήθηκε για τους Βούλγαρους, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποβλήθηκε ο Κάνγκα για τους γηπεδούχους. Ο Ιμπάνιες στο 62′ ισοφάρισε με πέναλτι και ουσιαστικά έστειλε σε παράταση το ματς. Εκεί ο Βραζιλιάνος Βάντερσον με δύο ακόμα γκολ στο 92′ και στο 97′ έδωσε τη χαριστική βολή και οι Βούλγαροι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα play-off του Champions League.

Καραμπάγκ – Πλζεν 1-1 (πρώτο ματς: 0-0)

Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν πήρε το προβάδισμα στο 28ο λεπτό με πλασέ από τον Μουαρέμ στο Μπακού και κρατούσε την πρόκριση μέχρι και πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Ο Κρμέντσικ στο 85ο λεπτό με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Κόπιτς, διαμόρφωσε το 1-1 και με το εκτός έδρας γκολ έδωσε την πρόκριση στους Τσέχους.

Ντιναμό Τυφλίδος – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1 (πρώτο ματς: 0-2)

Ένα τέρμα του διεθνούς σέντερ φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μάρκο Ρογκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ αρκούσε για να πάρουν οι Κροάτες τη νίκη και μέσα στη Γεωργία τελειώνοντας κάθε ελπίδα μπορεί να είχε η ομάδα από την Τυφλίδα για πρόκριση. Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά για τους νικητές. Οι Κροάτες που και πέρσι είχαν βρεθεί στους ομίλους στον δρόμο του Ολυμπιακού, είναι πιθανοί αντίπαλοι στα play-off, αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν την Μπερ Σεβά.

Nτάνταλκ – Μπάτε Μπορίσοφ 3-0 (πρώτο ματς: 0-1)

Με δύο γκολ του ΜακΜίλαν, ένα στο φινάλε του πρώτου μέρους και ένα λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η πρωταθλήτρια της Ιρλανδίας πήρε την πρόκριση απέναντι στους Λευκορώσους ανατρέποντας το σε βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα. Στο 90ο λεπτό ο Μπένσον ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Ντάνταλκ για το 3-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ