aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΑπήγαγαν ποδοσφαιριστή που ήθελε στο παρελθόν ο ΑΠΟΕΛ

Απήγαγαν ποδοσφαιριστή που ήθελε στο παρελθόν ο ΑΠΟΕΛ

Ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης και της Ξάνθης, Κρίστιαν Ομπόντο, πέρασε μια περιπέτεια απαγωγής και κατάφερε να βγει αλώβητος. Ο 21 φορές διεθνής με την εθνική Νιγηρίας μέσος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με την κοπέλα του, όταν δύο δράστες ξαφνικά εισέβαλλαν σ’ αυτό, του πήραν ό,τι είχε, τον απήγαγαν και τον οδήγησαν σε ένα δάσος.

Οι τελευταίοι πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο την κοπέλα και υποχρέωσαν τον Ομπόντο να ανοίξει ταχύτητα κινούμενος περιφερειακά της πόλης Γουόρι. Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στους αστυνομικούς υπήρχε κι ένας τρίτος απαγωγέας που ακολουθούσε με αμάξι κι όταν μετά από τέσσερις ώρες σταμάτησαν σε μια ερημική περιοχή κι οι δύο ένοπλοι βγήκαν από το αμάξι ζητώντας του να τους ακολουθήσει.

«Ήμουν τέσσερις ώρες στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου και μέσα στη ζέστη. Δεν μου έκαναν κακό, δεν με απείλησαν, όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος πρέπει να με κάνει να ζήσω μια τέτοια κατάσταση. Προσπάθησα να πιάσω κουβέντα μαζί τους για να καταλάβω τι έκανα ωστόσο το μόνο που μου είπαν ήταν να σωπάσω γιατί αν έκανα θόρυβο θα με σκότωναν και ότι έχασαν λεφτά από ένα στοίχημα που έπαιξαν στον αγώνα Νιγηρία-Σιέρα Λεόνε (σ.σ. στο ματς αυτό η Νιγηρία προηγήθηκε 4-0 στο 32′, το ημίχρονο έληξε 4-1 και το τελικό σκορ ήταν 4-4 με την Σιέρα Λεόνα να πετυχαίνει τρία γκολ από το 72′ έως το 86′)», τόνισε ο παίκτης μετά τη λήξη της περιπέτεια του.

Ο Ομπόντο αφέθηκε ελεύθερος, αφού οι απαγωγείς πήραν τα λύτρα που ζήτησαν, ώστε να τον ελευθερώσουν. «Το να βιώνω για δεύτερη φορά το ίδιο συναίσθημα με κάνει να σκέφτομαι σοβαρά το να φύγω από τη χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο 36χρονος σήμερα Ομπόντο έπαιζε ως αμυντικός μέσος και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τον ΑΠΟΕΛ, όμως η περίπτωσή του ήταν δύσκολη καθώς το κασέ του υπολογίζόταν στις 400.000 ευρώ. Ο Ομπόντο κρέμασε τα παπούτσια του το 2017 και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως παρόμοια περιπέτεια βίωσε ξανά ο Νιγηριανός. Το 2012 έπεσε πάλι θύμα απαγωγής στη Νιγηρία, όταν καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του, άγνωστοι τον σταμάτησαν και με την απειλή όπλων τον ανάγκασαν να μπει σε άλλο όχημα. Λέγεται πως τούς έκαναν εντύπωση οι πινακίδες του οχήματός του που έγραφαν το όνομά του.

Οι απαγωγές στη Νιγηρία είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στην πλούσια σε πετρέλαιο Delta Region, κάτι που ήξερε καλά ο Ομπόντο. Ο 36χρονος άλλοτε διεθνής μέσος της Νιγηρίας με πλούσια καριέρα στο καμπιονάτο έπεσε θύμα απαγωγέων στην ίδια περιοχή την ώρα που πήγαινε στην εκκλησία (!), με τους απαγωγείς να ζητούν λύτρα, αλλά μία ημέρα μετά η Αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει σε ένα δάσος της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ