aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπέγητος: Το ιστορικό της μετεγγραφής Μοράις και η κλήση να φύγει πριν την Ομόνοια»

Απέγητος: Το ιστορικό της μετεγγραφής Μοράις και η κλήση να φύγει πριν την Ομόνοια»

Tο… κουβάρι της ιστορίας της κορυφαίας μετεγγραφής ξένου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ ξετύλιξε ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ (επί εποχής Κυριάκου Ζιβανάρη), Γιώργος Απέγητος, μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο λόγος φυσικά για τον Νούνο Μοράις, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ και είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων.

«Με ένα τηλεφώνημα και ένα ταξίδι αστραπή τον κλείσαμε», ανέφερε αρχικά και ακολούθως διηγήθηκε τo πως έντυσαν στα γαλαζοκίτρινα τον Πορτογάλο.

«Ένα μεσημέρι κτύπησε το τηλέφωνο μας και ήταν ένας Ισραηλινός μάνατζερ, συνεργάτης του γραφείου του Ζόρζε Μέντες (γνωστός Πορτογάλος ατζέντης, εκπροσωπεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο). Μου πρότεινε έναν νεαρό παίκτη από τη Τσέλσι, με τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν στην αποστολή και σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι ότι είπα στον Μαρίνο (σ.σ. Ουζουνίδη) ότι του έκλεισα ένα παίκτη από την Τσέλσι. Τον κλείσαμε χωρίς να δούμε ούτε DVD’s, ούτε βιογραφικά ούτε τίποτα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ταξίδεψα στο Λονδίνο και το απόγευμα της επομένης ήταν παίκτης του ΑΠΟΕΛ».

Είναι αλήθεια ότι τους πρώτους μήνες περνούσε και ο ποδοσφαιριστής δύσκολα και η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία μέχρι να βρει τον καλό του εαυτό; «Χρειάστηκε μια περίοδο προσαρμογής. Το να έρχεσαι από ένα επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ (προπονητικά κέντρα, γήπεδα) σε ένα μέρος σαν την Κύπρο, και μην ξεχνάτε ότι τότε ο Αρχάγγελος δεν ήταν όπως τώρα».

Ναι, αλλά εσείς τον βάζατε να παίζει δεξί μπακ… «Έπαιξε και δεξί μπακ. Στην Τσέλσι είχε παίξει σε διάφορες θέσεις. Είχε παίξει και αμυντικό χαφ, έπαιξε αριστερό μπακ, στόπερ. Νομίζω η παραμονή του Νούνο στον ΑΠΟΕΛ κρίθηκε από ένα μοιραίο γεγονός. Από μία λεπτομέρεια. Εγώ τότε είχα αποχωρήσει από τα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ και δέχθηκα τηλεφώνημα κάποια φάση από μέλος του Συμβουλίου. Μου είπαν να κάνω επαφή με τον ατζέντη του Μοράις να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το συμβόλαιό του που ήταν υψηλό, περίπου €150.000-€200.000. Θυμάμαι ότι ήταν παραμονή ενός ντέρμπι με την Ομόνοια και απάντησα να περάσει πρώτα ο αγώνας με την Ομόνοια και να τον πάρω τηλέφωνο. Αν θυμάστε, ο Σατσιάς σε αυτό το παιχνίδι είχε σοβαρό τραυματισμό, μετά από φάουλ του Μούσα Εμγκούνι και ο Μοράις μπήκε και τον αντικατέστησε στη μεσαία γραμμή.  Ήταν εξαιρετικό και σκόραρε κιόλας. Από τότε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ».

Διαβάστε επίσης: Απέγητος για ΑΠΟΕΛ: «Που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια;»

Η πιο δύσκολη περίπτωση που κλείσατε ποιος ήταν; «Ζόρικη για μένα ήταν η μετεγγραφή του Έλιο Πίντο από τον Απόλλωνα. Ήταν δανεικός από τη Σεβίλλη. Υπήρξαν πολλές επαφές με τον Τεχνικό Διευθυντή της Σεβίλλης τότε τον κ. Μόντζι. Επίσης, ο Χρίστος Κόντης ήταν δύσκολη μετεγγραφή. Έμενε ελεύθερος από την ΑΕΚ τότε και τον θέλανε αρκετές ομάδες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ