aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAντωνίου: «Το είπαν πολλοί για τον Μπεργκ, αλλά αυτό που μετρά…»

Aντωνίου: «Το είπαν πολλοί για τον Μπεργκ, αλλά αυτό που μετρά…»

Η πανίσχυρη ανασταλτική λειτουργία της Ομόνοιας είναι το μεγάλο της «όπλο» στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Τάκη Αντωνίου. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) o παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ ανέλυσε τον τρόπο που αμύνεται το «τριφύλλι» και υπογράμμισε πως δικαίως έξι παίκτες των πρασίνων αναδείχθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα του 2020.

Σχολιάζοντας την κατά καιρούς κριτική που δέχεται ο Χένινγκ Μπεργκ για το θέμα των αλλαγών ο Τάκης Αντωνίου σημείωσε πως εάν ο ίδιος ήταν στη θέση του σε πολλά παιχνίδια θα έπραττε διαφορετικά, αλλά αυτό που μετρά είναι η μεταμόρφωση που έφερε στην Ομόνοια, η πρόοδος, η διεκδίκηση τίτλων και η ευρωπαϊκή επιτυχία.

Αναλυτικά οι αναφορές για την Ομόνοια

Το ισχυρό όπλο της Ομόνοιας ποιο είναι κατά την άποψή σας; «Η Ομόνοια στηρίχθηκε πολύ στον τρόπο που λειτουργούσε αμυντικά κάτι που την βοηθούσε και στον επιθετικό τομέα γιατί είναι η ομάδα που πέτυχε πολλά τέρματα εκμεταλλευόμενη τη μαζική άμυνα. Λέω μαζική, όχι γιατί δεχόταν μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους, αλλά ο τρόπος που επιλέγει να παίξει αμυντικά ο κ. Μπεργκ φέρνει και τους δύο κυνηγούς του, όποιοι κι αν είναι οι δύο προωθημένοι, πάντα παίζουν πίσω από την μπάλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η άμυνα της Ομόνοιας να παίζει στα 30 μέτρα, δηλαδή για παράδειγμα ο Λούφτνερ με τον Ασάντε να μην απέχουν μεταξύ τους 30 μέτρα όταν αμύνεται η Ομόνοια. Αυτό υποχρεώνει τους αντιπάλους να παίζει με ψηλές μπαλιές, όπου η Ομόνοια είναι ανίκητη στον αέρα με Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν αλλά και τους δύο ακραίους αμυντικούς της που είναι καλοί στον αέρα και ψηλοί, με τον τερματοφύλακα της φυσικά που είναι το μεγαλύτερο της όπλο γενικά».

Διαβάστε επίσης: Aντωνίου: «Υποκλίνομαι, είναι κατόρθωμα!»

Δικαίως, δηλαδή, με όλα αυτά που λέτε αναδείχθηκαν στα βραβεία της ΕΑΚ έξι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές στην καλύτερη ενδεκάδα του 2020… «Ναι, αν δούμε ότι είχε τέσσερις παίκτες της άμυνας, τον τερματοφύλακα, τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και τον Λέτσγιακς, αντιλαμβάνεστε εύκολα μπορούσε να φτάσει τους έξι παίκτες γιατί πήγε καλά στο πρωτάθλημα και είχε και καλή πορεία στην Ευρώπη που λογίζεται στην περσινή χρονιά. Επομένως, δικαίως είχε αρκετούς παίκτες στην ενδεκάδα».

Πώς ηχεί στα δικά σας αυτιά η έντονη κριτική που δέχεται ο Χένινγκ Μπεργκ κατά καιρούς για τις αλλαγές και τη διαχείριση του ρόστερ; «Είναι κάτι που αφορά τον προπονητή, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που ενεργεί. Εάν ήμουν εγώ σε πολλές περιπτώσεις που είδα παιχνίδια της Ομόνοιας θα έκανα αλλαγές πιο γρήγορα. Το είπαν πάρα πολλοί μέχρι τώρα, αλλά αυτό που μετρά είναι ότι έχει μεταμορφώσει μια ομάδα, την έχει οδηγήσει στα ψηλά, στην Ευρώπη, είναι πρώτη στη βαθμολογία, άρα δεν μπορείς να το πάρεις ως κριτική αλλά ως μια άλλη άποψη».

Διαβάστε επίσης: Αντωνίου: «Ο Σάββας κάνει τα αυτονόητα. Ούτε οι καλύτεροι, ούτε της σειράς παίκτες»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ