aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑντωνίου: «Να σταματήσουν να επιτίθενται στον Πρόδρομο, δεν είναι η ώρα»

Αντωνίου: «Να σταματήσουν να επιτίθενται στον Πρόδρομο, δεν είναι η ώρα»

Μήνυμα συσπείρωσης για να αποφύγει ο ΑΠΟΕΛ τη διαβάθμιση, όσο σκληρό και αν είναι αυτό, έστειλε ο Τάκης Αντωνίου. Μιλώντας στον Super Sport FM ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων παρομοίασε τον ΑΠΟΕΛ με ασθενή που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου, επομένως δεν είναι η ώρα της κριτικής. Σημείωσε πως εάν μια αλλαγή θα γίνει με στόχο να βοηθηθεί η ομάδα είναι ευπρόσδεκτή αλλά αν είναι για κριτική δεν είναι η κατάλληλη ώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Η χθεσινή ήττα διαφέρει από τις υπόλοιπες γιατί αν έπαιζες με τους ισχυρούς θα ήταν διαφορετικό. Η εμφάνιση και η ήττα δεν ήταν κάτι που το αναμέναμε, περιμέναμε ότι μέσα στο ΓΣΠ απέναντι στον Εθνικό, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την ομάδα της Άχνας, θα ερχόταν η νίκη. Προσπάθησαν πολύ οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και εδώ είναι και το τραγικό, ενώ τα έδωσαν όλα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την ουραγό μέσα στο ΓΣΠ. Ναι, υπήρξε ατυχία αλλά φάνηκαν οι αδυναμίες της ομάδας και τις πληρώσαμε».

Για τον Μιγκέλ Σίλβα και την αδυναμία στη θέση του τερματοφύλακα, είπε: «Δεν θέλω να τον υπερασπιστώ και δεν θέλω να τα ρίξω όλα σε έναν ποδοσφαιριστή αλλά να σας πω. Ο Σίλβα πριν έρθει το γκολ μας έσωσε σε ένα τετ α τετ, στη φάση του δεύτερου γκολ ήταν τραγική η τοποθέτηση της άμυνας μας, είδατε πως έφυγε ο Ζάκπα. Δεν είναι τερματοφύλακας για τον ΑΠΟΕΛν αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτός το πρόβλημα, τα λάθη των αμυντικών ήταν πιο τραγικά από του Σίλβα».

Για το πώς μπορεί να ανακάμψει το ΑΠΟΕΛ, ανέφερε: «Εγώ δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό, αλλά σίγουρα χρειάζεται βελτίωση και πως θα γίνει αυτό είναι θέμα του Πουρσαϊτίδη και από το περιβάλλον της ομάδας. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα και με τα πυρά που δέχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι. Αν λέγαμε στο παρελθόν, ότι ο Πετρίδης είχε το μαγικό ραβδί και χωρίς προπονητή μπορεί να κερδίζει πρωταθλήματα, τώρα έχει άλλο στόχο και πρέπει να το κάνει για να αποφύγει τη διαβάθμιση. Να βοηθήσουν τους παίκτες να ανακτήσουν την ψυχολογία τους και το περιβάλλον παίζει πολύ ρόλο. Πρέπει να σταθούν δίπλα του προέδρου. Αφού σωθεί η ομάδα πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Έχει κανέναν στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ που έχει διάθεση να κάνει κριτική; Ξέρεις κανέναν βαριά ασθενή που πάνε στο κρεβάτι του και του κάνουν κριτική; Να σταματήσουν όλοι να επιτίθενται στον πρόεδρο και τη διοίκηση, να τους αφήσουν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν την ομάδα. Ο Λουντέμο τον είδατε χθες πως έκανε και πόσο ήθελε να βοηθήσει; Δεν είναι η ποιότητα τους για διαβάθμιση, θέλουν συμπαράσταση και βοήθεια πρώτα και μετά να γίνει κριτική στο αν ήταν οι κατάλληλοι για να παίζουν στον ΑΠΟΕΛ. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και όσοι ενδιαφέρονται για την ομάδα αυτό πρέπει να κάνουν. Αν νομίζουν ότι το να ασκούν κριτική θα βοηθήσει νομίζω κάνουν λάθος και οποιαδήποτε αλλαγή είναι για να γίνει για το καλό της ομάδας να γίνει αλλά όχι στα πλαίσια της κριτικής αλλά για βοήθεια της ομάδας. Εάν μια αλλαγή θα γίνει με στόχο να βοηθηθεί η ομάδα είναι ευπρόσδεκτή αλλά αν είναι για κριτική τότε όχι αυτή τη στιγμή, δεν είναι η κατάλληλη ώρα».

Για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη: «Σίγουρα ο Σάββας δεν μπορεί να κάνει θαύματα, διπλό το καλό που μας κάνει και μας βοήθησε αγωνιστικά αλλά και μέσω της εμπέδωσης ενός καθαρού πλάνου, που εκεί φάνηκαν οι αδυναμίες των παικτών. Ποιος μπορεί να πείσει ποιον ότι το υφιστάμενο ροστερ έχει την ποιότητα που θα ήθελε ο κόσμος. Το πρωτεύον όμως τώρα είναι η συμπαράσταση και η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος στο στενό περιβάλλον της ομάδας, να ανέβει η ψυχολογία των παικτών για να ανέβει και η αγωνιστική τους απόδοση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ