aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑντωνίου: «Μου έκανε εντύπωση ο Ντε Βινσέντι. Στέλνει μηνύματα ο Τραμετσάνι»

Αντωνίου: «Μου έκανε εντύπωση ο Ντε Βινσέντι. Στέλνει μηνύματα ο Τραμετσάνι»

Στην παρουσία του Ντε Βινσέντι, την εκτελεστική δεινότητα του Πάβλοβιτς, στον προσανατολισμό της άμυνας του ΑΠΟΕΛ που έδωσε ο Σάβιτς και στην βελτίωση του ΑΠΟΕΛ στάθηκε ο Τάκης Αντωνίου αναλύοντας τον αγώνα με την Σουτιέσκα.

Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων, μιλώντας στον Super Sport FM, χαρακτήρισε πολύ ορθή την απόφαση του Πάολο Τραμετσάνι να μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Καραμπάχ με την Ντάντολκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την νίκη-πρόκριση επί της Σουτιέσκα: «Υπήρχε διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΑΠΟΕΛ είναι δύο επίπεδα πάνω από αυτή την ομάδα. Το 1-0 εκτός έδρας ήταν δυνατό αποτέλεσμα. Φάνηκε η διαφορά ποιότητας σε μεγάλα χρονιά διαστήματα του αγώνα».

Έφυγε το βάρος του περσινού αποκλεισμού; «Είναι πολύ νωρίς να λέμε ότι έφυγε το βάρος το περσινό. Για να το πούμε αυτό πρέπει να περάσουμε από τον επόμενο αντίπαλο καθώς θα εξασφαλίσουμε θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα πρέπει να γίνει ανάλυση του αντιπάλου. Με χαρά άκουσα ότι ο προπονητής πήγε να δει τους πιθανούς αντιπάλους. Αυτές οι κινήσεις στέλνουν δυνατά μηνύματα. Έχει συμβολισμό τεράστιο αυτό. Έχω 1-2 παραδείγματα του παρελθόντος στο μυαλό που στάλθηκαν αντίθετοι συμβολισμοί και την πληρώσαμε».

Τι σας έκανε εντύπωση από το χθεσινό παιχνίδι; «Ήταν πολύ καλός ο Ντε Βινσέντι. Μου κάνει εντύπωση και η ψυχραιμία του μέσα στο γήπεδο σε αντίθεση με το πώς τον συνηθίσαμε στο παρελθόν. Δέχθηκε μια άδικη κάρτα και όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά πήγε και στον τερματοφύλακα να δει αν είναι καλά. Όλοι τον θέλουμε να παίζει πιο ψηλά, να πατά περιοχή γιατί δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να έρθουν από πίσω και να σκοράρουν. Είναι καλός και στον ρόλο ο οποίος του ανατέθηκε. Φαίνεται ότι έχουμε παίκτες ικανούς μπροστά να αναλάβουν το βάρος του σκοραρίσματος».

Για τον Πάβλοβιτς; «Δεν είναι εύκολο να πετύχεις τρία γκολ σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Τα τρία γκολ είναι τρία γκολ. Τα δύο μάλιστα τα πέτυχε με εξαιρετικές εκτελέσεις που ένας απλός καλός παίκτης δεν μπορεί να τα σημειώσει. Ο τρόπος που έφυγε πίσω από τον αμυντικό στο δεύτερο γκολ δεν είναι τυχαίος έστω και αν ήταν εξαιρετική η πάσα του Τάμαρι. Είναι δείγμα παίκτη που ξέρει να προσαρμόζεται ανάλογα με την φάση για να πετυχαίνει το ζητούμενο. Έχουμε θετικότατα δείγμα. Με αυτά που είδα θεωρώ ότι και ο Χαλένιους είναι πολύ καλός επιθετικός. Είδα καλά στοιχεία και από τον Σάβιτς, ο οποίος έδωσε προσανατολισμό και στον Βούρο και στον Νικόλα. Δεν αγχώνεται, ο αντίπαλος που τον βλέπει να κρατά την μπάλα δεν ενθαρρύνεται να τον κυνηγήσει εύκολα. Θα βοηθήσει αρκετά. Ήταν πολύ καλός και ο Μάτιτς, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά».

Για τον τραυματισμό του Τάαμαρι που φέρνει μεγάλη αγωνία: «Έχουμε μεγάλη αγωνία γιατί είναι ο παίκτης που αλλάζει την ροή των αγώνων. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό, να μην του στερήσει την συμμετοχή του».

Για τον Πάολο Τραμετσάνι: «Να πούμε και μια καλή κουβέντα για τον προπονητή. Η ομάδα ήταν πολύ καλή, έδειξε να αφομοιώνει τον τρόπο παιχνιδιού πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια».

Για το βάθος που διαθέτει το ΑΠΟΕΛ: «Έχει βάθος η ομάδα. Δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι πραγματικότητα. Από τη μια θα πει κάποιος, ποιος δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του Τραμετσάνι, αλλά είναι δύσκολη και η θέση του. Να μάθουμε τον αντίπαλο, να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα, να περάσει και ο προπονητής έχει την πολυτέλεια να κάνει ότι θέλει».

Για τον Άλεφ: «Τον Άλεφ τον γνωρίζουμε. Έχει τεχνική, βλέπει γήπεδο, είναι πολύ καλός παίκτης. Θα ήμουν άδικος αν δεν έλεγα κάτι για τον Γκέντσογλου. Ήταν πολύ καλός, είχε ψυχραιμία, ήξερε πότε να κρατήσει μπάλα, πότε να γυρίσει το παιχνίδι».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι ένας καλός αριθμός αλλά περιμένουμε περισσότερο κόσμο. Κάποιοι έμαθαν να μην πηγαίνουν στο γήπεδο, περνούν ωραία όπου αλλού βλέπουν την μπάλα. Χρειάζεται νέα κίνητρα η ομάδα, πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια και αυτό προκάλεσε έναν εφησυχασμό. Ο παροξυσμός μοιραία έχει χαθεί και ελπίζουμε να δημιουργηθεί κάτι καινούριο. Έχει τις δυνατότητες να το πετύχει αυτή η ομάδα».

Για τον Μοράις: «Ο Μοράις θα μπορούσε να συνεχίσει και να προσφέρει, γι’ αυτό και του έγινε πρόταση ανεξαρτήτως ποια ήταν αυτή. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το ότι τερμάτισε. Τερμάτισε σε μια στιγμή που ποδοσφαιρικά μπορεί να αναπληρωθεί το κενό του. Από πλευράς ηγετικών προσόντων και προσωπικότητας δεν είναι εύκολο να βρεθεί νέος Μοράις. Μπορεί η ομάδα να τον δημιουργήσει. Σε βάθος χρόνου σαν το Μοράις πολύ δύσκολο».

Για τον Βούρο: «Είπα πολλά για τον Βούρο και όταν βρεθήκαμε και με χαιρέτησε χαμογέλασε και του είπα ότι ξέρω γιατί χαμογελάς. Έχει την εξυπνάδα και την ταχύτητα που χρειάζεται ένας αμυντικός. Τον παρομοίασα κάποια στιγμή με τον Νίκο Παντζιαρά. Έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό αμυντικό. Τα ίδια ισχύουν και για τον Νικόλα Ιωάννου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ