aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑντεπίθεσης συνέχεια…

Αντεπίθεσης συνέχεια…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να υπερκεράσει το εμπόδιο της Αλκής και παραλλήλως να εκμεταλλευτεί του αποτελέσματος στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ οφείλει να αγωνισθεί πάνω απ’ όλα με σοβαρότητα. Να επιβάλει με το… καλημέρα τους δικούς του κανόνες στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, να σπρώξει την αντίπαλο στο δικό της μισό γήπεδο, ανιχνεύοντας τον τρόπο για να φτάσει στη νίκη, δίνοντας έτσι συνέχεια στην αντεπίθεση.

Μία αντεπίθεση που ξεκίνησε μετά την ισοπαλία με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι (28 Οκτωβρίου). Στα εννέα παιχνίδια που ακολούθησαν, ο ΑΠΟΕΛ καρπώθηκε στα οκτώ εξ αυτών τους τρεις βαθμούς και σε μόλις ένα «κόλλησε» στην ισοπαλία. Ουσιαστικά, από τους 27 βαθμούς που διακυβεύονταν, κατάφερε να πιστώσει στο ταμείο του 25, κάτι που τον οδήγησε στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας, μετρώντας βεβαίως και δύο παιχνίδια λιγότερα. Εάν προσθέσει κι άλλες χάντρες στο κομπολόι των επιτυχιών, τότε κάλλιστα μπορεί να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στον ΑΠΟΕΛ, βεβαίως, δεν βλέπουν πολύ μακριά. Η προσοχή τους είναι αποκλειστικά στραμμένη στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Αλκή και μετά να προσηλωθούν στα δύο εκτός έδρας ματς που έπονται (κύπελλο με Ερμή 10/1, πρωτάθλημα με Δόξα 14/1). Η ομάδα της Λάρνακας έχει αποδείξει πλειστάκις πως διαθέτει ένα ικανό σύνολο, ικανό να κάνει τη ζημιά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο εάν δεν προσεχθεί καταλλήλως. Εξάλλου, να μην ξεχνάμε ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που διεξήχθη στο «Αμμόχωστος», ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 1-0, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (σκόρερ ο Ζαχίντ).

Ο Δώνης που είδε την ομάδα του να μην έχει καλή ανασταλτική συμπεριφορά στο προηγούμενο 90λεπτο, τουλάχιστον για όσο διάστημα αγωνιζόταν με τρεις παίκτες στην άμυνα, σκέφτεται το ενδεχόμενο να επαναφέρει την τετράδα στα μετόπισθεν. Εάν κριθεί έτοιμος ο Πολιάκοφ θα κάνει ντεμπούτο, παίρνοντας θέση δίπλα από τον Μερκή και στα άκρα θα είναι Βούρος και Λάγο. Σε περίπτωση που μείνει στον πάγκο, τότε ο Μοράις θα είναι στην καρδιά της άμυνας. Από εκεί και πέρα, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Ζαχίντ, Σόουζα, Αλωνεύτης, Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Εφραίμ, Ντε Καμάργκο και Ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ