aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑνόρθωση: Του πήρε τον… αέρα και εκτοξεύθηκε

Ανόρθωση: Του πήρε τον… αέρα και εκτοξεύθηκε

Έχουμε και λέμε: δεύτερη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Πρόκριση στα ημιτελικά κυπέλλου για τρίτη διαδοχική διοργάνωση, επίτευγμα που πέτυχε τελευταία φορά 23 χρόνια πριν. Έκτη νίκη σε βάρος των γαλαζοκιτρίνων σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στη δεύτερη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια. Θέλετε κι άλλα; Κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ για τέταρτη φορά φέτος και κράτησε απαραβίαστη την εστία της μετά από έξι αγώνες. Τυχαίο ή όχι τελευταία φορά που η «Κυρία» δεν δέχθηκε τέρμα ήταν και πάλι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, στην εκτός έδρας νίκη με 2-0, για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε το ζητούμενο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που δεν ήταν άλλο από το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου. Οι κυανόλευκοι παραμένουν σε τροχιά διατήρησης των κεκτημένων, δύο αγώνες μακριά από τον τελικό της διοργάνωσης και τρεις μακριά από την κούπα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια τα έψαλλε και μάλιστα αρκετά στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και δεν είχε άδικο, αφού η Ανόρθωση έπαιξε με τη «φωτιά». Ο αντίπαλος έπαιξε από το 7’ με παίκτη λιγότερο και τελείωσε την αναμέτρηση με εφτά ποδοσφαιριστές, όμως ήταν στον παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Ανόρθωση είχε ξεκάθαρες προϋποθέσεις να «σκοτώσει» τον αγώνα με δεύτερο τέρμα, όμως δεν το έπραξε, καθώς οι ποδοσφαιριστές της ήταν επιπόλαιοι στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Τέλος καλό, όλα καλά είναι το σύνθημα στην ομάδα της Αμμοχώστου μετά το τελικό σφύριγμα και ο απολογισμός των δύο αναμετρήσεων με τον ΑΠΟΕΛ άγγιξε το τέλειο, αφού η «Κυρία» είναι μέσα στη διεκδίκηση όλων των στόχων της. Πλέον με ηρεμία και συγκέντρωση καλούνται να προσεγγίσουν την πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, αφού κάθε παιχνίδι είναι πλέον κομβικό για την τελική κατάταξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ