aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑνεξαρτήτως του τι διδάσκει ο Τραμετσάνι ή τι λέει δημόσια…

Ανεξαρτήτως του τι διδάσκει ο Τραμετσάνι ή τι λέει δημόσια…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν χωρεί αμφιβολίας: Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ τόσο η δημιουργία όσο κι η ολοκλήρωση φάσεων. Για να έλθει το γκολ, θέλει δουλειά πολλή, παραφράζοντας το γνωστό άσμα. Αν και αμυντικά παρατηρήθηκε μια βελτίωση, στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης εξακολουθεί να υστερεί με βάση την αγωνιστική εμβέλειά του, προκαλώντας τον προβληματισμό όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης. Κάτι που εύκολα παρατηρεί κανείς, αν σκιαγραφήσει τις εμφανίσεις και πρωτίστως εκείνες απέναντι σε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους.

Το προχθεσινό παράδειγμα με την ΑΕΚ, δηλαδή η καταγραφή του πρώτου σοβαρού κινδύνου στο 69ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ κι όχι οργανωμένης προσπάθειας, δεν είναι το μοναδικό. Επιπρόσθετα, στα έξι τελευταία παιχνίδια, στα μισά δεν παραβίασε την αντίπαλη εστία (ΑΕΛ, Πάφος FC, ΑΕΚ). Ο τρόπος ανάπτυξης είναι προβλέψιμος. Η μπάλα από τα χαφ «σπάει» στα άκρα και μετά, εάν δεν αγωνίζεται ο Μούσα Αλ-Τάαμαρι, είτε θα γυρίσει σε μέσο είτε θα πάει άστοχα στον προωθημένο. Απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες και κυρίως σε αυτές που δεν χάνουν εύκολα την ισορροπία τους, ο ΑΠΟΕΛ εκδηλώνει αδυναμία. Σε «σετ» επιθέσεις υστερεί.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πλήγμα με Ντελατόρε, χάνει την σεζόν

Το τι διδάσκει καθημερινώς στους ποδοσφαιριστές του ο Πάολο Τραμετσάνι είναι άλλη ιστορία και αφορά τον ίδιο. Αυτό που βλέπουν οι φίλοι της ομάδας έχει σημασία. Και μετά λύπης τους διαπιστώνουν πως σε πολλά  90λεπτα «πόνεσαν τα μάτια τους», εναποθέτοντας τις ελπίδες για κάτι καλό στις εμπνεύσεις του Αλ-Τάαμαρι. Και τώρα τελευταίως σε αυτές του Λέο Νατέλ. Κάτι που, προφανώς, δεν εκπέμπει υγεία όσο κι αν τα δίνει όλα ο Γκάγιας Ζαχίντ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Έκανε «κύκλους» στο κέντρο…

Μπορεί να υποστηρίζουν ορισμένοι ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντοτε την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη δεν ισχύει. Ο Ρέζα Γκουτσανετζάντ δείχνει πολλές φορές ότι δεν έχει αφομοιώσει 100% τα συστήματα του προπονητή, ενώ παράλληλα μάλλον έχει μπλοκάρει ψυχολογικά από την υποχρέωση που έχει να βάζει γκολ. Οι αντιδράσεις του Ιρανού επιθετικού την ώρα του αγώνα, δείχνουν το πόσο πολύ θέλει να σκοράρει, προσθέτοντας πίεση στον εαυτό του. Η αλήθεια είναι ότι η τροφοδοσία που γίνεται στον 31χρονο είναι με το… σταγονόμετρο και είναι λογικό να μην πετυχαίνει τα γκολ των προηγούμενων χρόνων.

 

Διότι, δεν είναι επιθετικός που μπορεί να δημιουργήσει αρκετά από μόνος του. Οπότε, επιβάλλεται οι συμπαίκτες του να δημιουργούν γι’ αυτόν. Ο Ρέζα μπορεί να μην έχει την παραγωγικότητα στο σκοράρισμα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο σε αυτόν. Βεβαίως, κι ο ίδιος καλείται να προσθέσει περισσότερη μαχητικότητα, ιδιαιτέρως στις φάσεις που δημιουργούνται κι όχι να βγαίνει σχεδόν πάντοτε δεύτερος στην μπάλα.

Ο Τραμετσάνι θα πρέπει να βρει άμεσα τους τρόπους ώστε να ξεπεραστεί η δυστοκία που υπάρχει στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας του ενόψει του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ