aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΆνετη νίκη με «τεσσάρα» στο Παφιακό για τον ΑΠΟΕΛ (pics & video)

Άνετη νίκη με «τεσσάρα» στο Παφιακό για τον ΑΠΟΕΛ (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Εύκολη ήταν η σημερινή αγωνιστική μέρα για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε με 4-1 της ΑΕΖ στο Παφιακό, πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με 19 βαθμούς, περιμένοντας τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη την Δευτέρα. Αρκετά καλοί οι «γαλαζοκίτρινοι», που προηγήθηκαν γρήγορα στο σκορ στο 8’ και η υπεροχή τους δεν απειλήθηκε καθόλου έως το τέλος της αναμέτρησης. Άλλη μία «βαριά» ήττα για την ΑΕΖ στο Παφιακό, που παραμένει με έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο 8’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μπερτόλιο σε εκτέλεση κόρνερ του Γιαννιώτα. Το γκολ αυτό ήταν και το πρώτο του Αργεντινού με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν επαναπαύθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν και στο 20’ έγινε το 2-0, με πανομοιότυπο γκολ με το πρώτο, όταν ο Σωτηρίου σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάντερ. Κλασσική ευκαιρία έχασε ο ΑΠΟΕΛ στο 27’ με τον Χρυσοστόμου να αποκρούει με τα πόδια σε σουτ του Βινίσιους. Μετά και την ευκαιρία αυτή έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με την ΑΕΖ να προσπαθεί να μειώσει, χωρίς όμως να βρεί κάποια ευκαιρία.

Με το σκορ «ασφαλείας» που εξασφάλισε στο πρώτο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο ήρεμα και υπομονετικά στο δεύτερο, με την ΑΕΖ να μην μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 54’ οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν δοκάρι, με κεφαλιά του Μπερτόλιο σε σέντρα του Γιαννιώτα, ενώ ο Κρίστιανσεν με την είσοδο Εφραίμ και Αλωνεύτη στη θέση των Γιαννιώτα και Βάντερ, «φρέσκαρε» την επίθεση της ομάδας του. Ο νεοεισελθέντας Εφραίμ με δύο γκολ του στο 76’ και στο 83’, έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Για την ομάδα του Ζακακίου μείωσε ο Πάγκαλος σε 4-1 στο 90’ και έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται εκτός έδρας με την Γιανγκ Μπόις την Πέμπτη (20/10) για το θεσμό του Europa League, ενώ για το πρωτάθλημα αγωνίζεται την Δευτέρα (24/10) με τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΠ. Ο επόμενος αγώνας της ΑΕΖ για το πρωτάθλημα είναι με την ΑΕΚ στο Παφιακό την Κυριακή (23/10).

ΑΕΖ (Νικόλας Μαρτίδης): Χρυστοστόμου, Μαμμίδης, Κυριάκου, Οζίας, Σακελλαρίου, Σολωμού (23’ Παχίπης), Αουρέλιο (74’ Κατσής), Σιμονζί, Φελισιέν (62’ Ντος Σάντος), Πάγκαλος, Σάσι

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Λάγο, Αστίθ, Καρλάο, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (73’ Μπρεσάν), Γιαννιώτας (60’ Εφραίμ), Βάντερ (65’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου.

Σκόρερ: 8’ Μπερτόλιο, 20’ Σωτηρίου, 76’, 83’ Εφραίμ / 90’ Πάγκαλος

Κίτρινες:

Αποβολές:

Γήπεδο: Παφιακό

Θεατές: 3000

Διαιτητής: Ανδρέας Ορθοδόξου

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος: Νικόλας Νεοκλέους

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ