aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑνακοίνωσε μπαμ με Βιγιαφάνιες ο ΑΠΟΕΛ!

Ανακοίνωσε μπαμ με Βιγιαφάνιες ο ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνιες, ξαφνιάζοντας ευχάριστα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τους οπαδούς του. Ο 30χρονος Αργεντινός που είναι γνωστός για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, έρχεται για να δώσει λύσεις στον χώρο του κέντρου, αφού αγωνίζεται ως επιτελικός, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ.

Όσο για το τι μπορεί να σημαίνει η απόκτησή του σχετικά με τη φημολογία για πιθανή αποχώρηση του Λούκας Σόουζα; Είναι κάτι που θα φανεί σύντομα, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άλλος ο ποδοσφαιριστής που θα αποχωρήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με τον Lucas Villafañez.

Ο ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος στις 04/10/1991 (30 ετών) και αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και ως ακραίος επιθετικός.

Ο Lucas Villafañez έχει παραστάσεις από την Ά κατηγορία Αργεντινής και στην Ευρώπη έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Μέτρησε 118 αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα της Αθήνας, σκοράροντας 21 γκολ και μοιράζοντας 17 ασίστ.

Έχει αγωνιστεί στις εθνικές Αργεντινής U17 και U20.

Καλωσορίζουμε τον Lucas Villafañez στον ΑΠΟΕΛ και του ευχόμαστε να πανηγυρίσει τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες με τη γαλαζοκίτρινη ασπίδα στο στήθος».

Η καριέρα του Λούκας Βιγιαφάνιες
Ο Βιγιαφάνιες πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Πριμέρα Β΄ Νασιονάλ (Β΄ Εθνική Κατηγορία Αργεντινής) με την ομάδα της γενέτειράς του, την Κομισιόν ντε Ακτιβιδάδες Ινφαντίλες, σε ηλικία 16 ετών. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 57 αναμετρήσεις με την ομάδα, πετυχαίνοντας 12 γκολ.

Το 2010, η Ιντεπεντιέντε τον απέκτησε ως δανεικό για έναν χρόνο. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν Αργεντινής σε μια ήττα με 0–1 εναντίον της Τίγρε στα πλαίσια της Απερτούρα του 2010, παρά το γεγονός πως η αναμέτρηση διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2011

Στις 2 Μαΐου 2011, ο Βιγιαφάνιες πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της Ιντεπεντιέντε, σε μια ισοπαλία με 1–1 απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς. Το καλοκαίρι του 2013, το γεγονός πως δεσμευόταν με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2014 και πως δεν υπολογιζόταν από τον Μιγκέλ Άνχελ Μπρίντιζι, τράβηξε το ενδιαφέρον του Αντόνιο Μοχάμεντ έπειτα από την ανάληψη, εκ μέρους του, της τεχνικής ηγεσίας της Ουρακάν και τον οδήγησε στο να καταβάλει προσπάθεια για την απόκτησή του από τους “Globe”. Έπειτα από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων και εμποδίων, τελικώς αποφασίστηκε πως ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα παραχωρηθεί με δανιεσμό στην Ουρακάν για την σεζόν 2013-14. Την 1η Αυγούστου 2014, ο Βιγιαφάνιες υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τον Παναιτωλικό υπό την μορφή δανεικού από την Ιντεπεντιέντε, με τον οποίο και αγωνίστηκε στην ελληνική Σούπερ Λίγκα, δίπλα στους πρώην συμπαίκτες του από την Κλουμπ Ατλέτικο Ιντεπεντιέντε, Φερνάντο Γοδόι και Νικολάς Μαρτίνες, αδερφό του επιθετικού της Μπόκα Τζούνιορς, Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2015, η ΑΕΚ ενέταξε τον επιθετικό μέσο του Παναιτωλικού, Λούκας Βιγιαφάνιες, στην μεταγραφική της λίστα. Η ΑΕΚ αναζητούσε την μεταγραφική απόκτηση ενός επιθετικού κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ο Βιγιαφάνιες περιλαμβανόταν μεταξύ των λύσεων για την ενίσχυση της ομάδας. Καμία επίσημη επαφή δεν έλαβε χώρα, ωστόσο πιστεύεται πως ο προπονητής της ΑΕΚ, Γκους Πογιέτ, επιθυμούσε την απόκτησή του. Στις 24 Ιανουαρίου 2016, χάρη σε ένα σουτ από κοντινή απόσταση του Αργεντινού μέσου, Βιγιαφάνιες, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 της Βέροιας και πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του μετά τον Αύγουστο του 2015

Παναθηναϊκός
Στις 27 Ιανουαρίου 2016, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τα δικαιώματα του παίκτη από την Ιντεπεντιέντε, οπότε και από το καλοκαίρι του 2016, ο Λούκας Βιγιαφάνιες ανήκει στους «Πράσινους». Ωστόσο, ο Παναιτωλικός επιθυμούσε να εκμεταλλευτεί οικονομικά την μεταγραφή του παίκτη και, ως αποτέλεσμα, τον παραχώρησε στον Παναθηναϊκό από την 1 Φεβρουαρίου. Στις 6 Μαρτίου 2016, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της νέας του ομάδας σε εντός έδρας νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου.

Αλάνιασπορ
Στις 23 Ιανουαρίου 2018, η Αλάνιασπορ πρόσφερε στον Παναθηναϊκό 800.000 ευρώ για την απόκτηση του Βιγιαφάνιες. Ύστερα από τρεις μέρες διαπραγματεύσεων, η μεταγραφή έκλεισε στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Στις 27 Ιανουαρίου 2018, έκανε το ντεμπούτο του, ως βασικός, σε μία εντός έδρας νίκη με 3-1. Στις 18 Μαΐου 2018, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, σημείωσε το πρώτο γκολ του στην εντός έδρας νίκη με 3–2 επί της Αντάλιασπορ.

Μορέλια
Στις 3 Ιουλίου 2019, η Μονάρκας Μορέλια ανακοίνωσε την απόκτηση του Βιγιαφάνιες.

Παναθηναϊκός (2η θητεία)
Στις 6 Αυγούστου 2020, ο Βιγιαφάνιες επέστρεψε στην πρώην ομάδα του, Παναθηναϊκό, με ελεύθερη μεταγραφή, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Ξανά είδε δίχτυα με την φανέλα των πράσινων στην νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Στις 4 Απριλίου του 2021, σκόραρε απευθείας φάουλ στην νίκη της ομάδας του με 3-0 επί του ΠΑΟΚ.

Ελληνικό διαβατήριο
Το 2014, ο Λούκας ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λάβει ελληνική υπηκοότητα, χάρη στον προπάππο του ο οποίος καταγόταν από τον Πειραιά, με στόχο να είναι σε θέση να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Εθνική ομάδα
Ο Βιγιαφάνιες ήταν στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής U20 του Σέρχιο Μπατίστα το 2010. Το 2011, κλήθηκε προκειμένου να εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 του 2011. Ο Βιγιαφάνιες έχει, επίσης, εκφράσει την επιθυμία του προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, μέσω του προπάππου του από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος είχε γεννηθεί στον Πειραιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ