aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑν όντως είναι αθώος ο Ζοάο Πέδρο...

Αν όντως είναι αθώος ο Ζοάο Πέδρο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήταν λογικό ότι από τη στιγμή που δημοσιεύτηκαν και μεταφράστηκαν οι δηλώσεις του Ζοάο Πέδρο στην πορτογαλική Mais Futebol θα σήκωναν πολλή σκόνη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πλέον η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του αθλητικού δικαστή, φέρνοντας μπελάδες για τον ίδιο και τον Απόλλωνα.

Για όσους δεν θυμούνται, φέρεται να είπε ότι «είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον ΑΠΟΕΛ επειδή ελέγχει ορισμένες μικρές ομάδες». Ο ίδιος έσπευσε να απολογηθεί, ισχυριζόμενος ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν από τον δημοσιογράφο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να βάλει τελεία στο θέμα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να αποφασιστεί τελικά. Μου προκαλεί εντύπωση, όμως, ότι η πορτογαλική ιστοσελίδα δεν έδωσε ποτέ ξεκάθαρη απάντηση για το αν έγιναν ή όχι οι επίμαχες δηλώσεις. «Η Mais Futebol εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι ο Ζοάο Πέδρο δεν μπόρεσε να εκφράσει τον εαυτό του όπως θα ήθελε και έγινε αυτό το λάθος», ήταν η προσθήκη στο κείμενο. Κάτι που μοιάζει περισσότερο με πυθιακή απάντηση για μία συνέντευξη που προκάλεσε… σεισμικές δονήσεις.

Η ιστοσελίδα θα έπρεπε να δώσει ξεκάθαρη τοποθέτηση σε στυλ «ναι, έγιναν οι δηλώσεις» ή «συγγνώμη, κάναμε λάθος και απολογούμαστε». Αντιθέτως, αυτό το «δεν μπόρεσε να εκφράσει τον εαυτό του όπως θα ήθελε» μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Πάντως, αν όντως είναι αθώος ο Ζοάο Πέδρο και έχουν παρερμηνευτεί οι δηλώσεις του, θα πρόκειται για απίστευτη… συνωμοσία του σύμπαντος!

Διότι σε αυτό το ενδεχόμενο, ίσως να μην υπήρξε ποτέ πιο λανθασμένη διατύπωση δηλώσεων, που να περιγράφει τόσο εύστοχα μία κατάσταση που ψιθυρίζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αγώνες του ΑΠΟΕΛ κατά την περασμένη σεζόν με την ΑΕΖ, την Καρμιώτισσα, τον Εθνικό και τον Άρη, οι οποίοι σύμφωνα με την UEFA ήταν κατά 99% προσυνεννοημένοι (φάκελοι με ευθύνη των αντιπάλων των γαλαζοκιτρίνων).

Κάτι που ήταν φυσικό να δώσει τροφή για σχόλια, κυρίως από πλευράς των ανταγωνιστών του. Είναι άλλο όμως οι συζητήσεις δίκην καφενείου και άλλο οι δημόσιες τοποθετήσεις. Κάτι που είτε έκανε είτε όχι τις δηλώσεις ο Πορτογάλος θα πρέπει να έχει αντιληφθεί για τα καλά την τελευταία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρότατη καταγγελία κατά του πειθαρχικού εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέδρο: «O ΑΠΟΕΛ ελέγχει κάποια παιχνίδια…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενοχλημένοι στον ΑΠΟΕΛ με τις δηλώσεις του Πέδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέδρο για ΑΠΟΕΛ: «Απολογούμαι…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεν έγιναν οι δηλώσεις, δεν είναι βλάκας ο Πέδρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει Δικαστική ο Πέδρο για τις δηλώσεις του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «H Maisfutebol λυπάται που ο Ζοάο Πέδρο…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενόχληση για τον Ζοάο Πέδρο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ