aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑν... μασάνε σίδερα, γίνεται!

Αν… μασάνε σίδερα, γίνεται!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πανέτοιμος για μία ακόμα υπέρβαση είναι ο ΑΠΟΕΛ! Στην αποψινή πιο μεγάλη φετινή «μάχη» στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές πως θα πρέπει να καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό τους εαυτό, να μασάνε σίδερα, υποτάσσοντας τον αντίπαλό τους.

Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να αφήσουν πίσω τους όλα όσα έχουν συμβεί και να μπουν στο ΓΣΠ για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω απέναντι στη Σλάβια Πράγας, έτσι ώστε να κάνουν βήμα πρόκρισης προς τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την ομάδα Γιώργου Δώνη.

Οι πρωταθλητές μας οφείλουν να ξεχάσουν τη μέτρια εικόνα τους στα πλείστα έως τώρα ματς, τον «θόρυβο» που γίνεται γύρω από τις μετεγγραφές και να παρουσιάσουν πρόσωπο καλύτερο του επαναληπτικού με τη Βιτόρουλ ώστε να υλοποιήσουν κατά το ήμισυ τουλάχιστον τον τελικό στόχο τους. Άλλωστε, απόψε, δεν αναμένεται πως θα κριθεί η πρόκριση. Ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να κάνει ένα τέλειο ματς και να φτάσει σε άλλη μια εντός έδρας επιτυχία στην Ευρώπη. Υπάρχει πίστη για το αποτέλεσμα και σύμμαχος στην προσπάθεια θα είναι οι χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες που θα βρεθούν δίπλα στην ομάδα, ώστε να δώσουν την ψυχολογική ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν στο στόχο.

Ο Δώνης έχει ξεκάθαρη «εικόνα» για την πρωταθλήτρια Τσεχίας και με βάση των στοιχείων που έχει συλλέξει από τα φετινά παιχνίδια που έδωσε, εννοείται πως μοίρασε και τις κατάλληλες εντολές στους παίκτες του ώστε να ξέρουν το πώς θα κινηθούν στον αγωνιστικό χώρο και τι να κάνουν με την μπάλα στα πόδια. Γνωρίζει ο Ελλαδίτης προπονητής ότι σε τέτοιας υφής αναμετρήσεις επιβάλλεται όσοι κληθούν να αγωνιστούν, εκτός από το απαραίτητο πάθος και πείσμα, οφείλουν να είναι στο μέγιστο συγκεντρωμένοι.

Στιγμές αδράνειας ή εύκολων λαθών, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα πρέπει να περιοριστούν στον ελάχιστο βαθμό γιατί η αντίπαλος διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, όπως είναι για παράδειγμα οι Σκότα, Ντάνι. Η Σλάβια δεν είναι καμιά ομαδούλα της σειράς. Στη λήξασα σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα και φέτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ.

Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε πως όποτε οι παίκτες που κινούνταν κυρίως στην άμυνα και στο κέντρο είχαν υψηλό βαθμό αγωνιστικής προσήλωσης και κέρδιζαν τις πλείστες μονομαχίες, τότε το παιχνίδι της ομάδας αποκτούσε έναν άλλο ρυθμό, ικανό να καταβάλει την αντίσταση κάθε αντιπάλου. Γιατί ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, με παίκτες έμπειρους, οι οποίοι εάν υποστηριχθούν καταλλήλως είναι ικανοί να προκαλέσουν τα ρήγματα στον αντίπαλο.

Γενικώς, στο αποψινό παιχνίδι, η ομάδα του Δώνη καλείται να δουλέψει αρμονικά. Αυτοί που θα επιλεγούν, επιβάλλεται να καταθέσουν μπόλικη ενέργεια ώστε η ομάδα να πάρει μια «καθαρή» νίκη, θέτοντας τις βάσεις για την είσοδο για τέταρτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τη «συνταγή» της Βιτόρουλ

Οι πληροφορίες συγκλίνουν και λένε πως ο Δώνης δεν θα «ξηλώσει» το αρχικό σχήμα στο οποίο επένδυσε για την πρόκριση επί της Βιτόρουλ. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Καρλάο, Ρουέδα και στα άκρα οι Μιλάνοφ, Λάγο. Σε ρόλο αμυντικών μέσων θα δούμε τους Μοράις, Βινίσιους και στα άκρα δύο εκ των Εφραίμ, Βάντερ, Αλωνεύτη, Ορ. Λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Ντε Καμάργκο, θα είναι ο Μπερτόλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ