aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑν καταθέσει μαγκιά και πάθος…

Αν καταθέσει μαγκιά και πάθος…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για  να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να αυξήσει τις πιθανότητες κατάκτησης των τριών βαθμών στο σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα, βρίσκοντας έτσι την ηρεμία του, εννοείται πως θα πρέπει να παρουσιάσει μια παντελώς διαφορετική αγωνιστική εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Θα πρέπει το πάθος, η αποφασιστικότητα και η θέληση να ξεχειλίζει απ’ όλους. Από τον τερματοφύλακα έως τον επιθετικό. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν γιατί ο αντίπαλος δεν αστειεύεται.

Καλούνται οι γαλαζοκίτρινοι να καταθέσουν μαγκιά και πάθος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ανιχνεύοντας το μονοπάτι που οδηγεί προς την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά. Οι οπαδοί της ομάδας, άλλωστε, απαίτησαν τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του συλλόγου, αμέσως μετά το τέλος του ματς που προηγήθηκε και οι πρωτευουσιάνοι θα τα δώσουν όλα προκειμένου να τους ευχαριστήσουν, μοιράζοντας παραλλήλως απαντήσεις σε όσους τους αμφισβητούν.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη γνωρίζουν ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για σερί νικών στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ωστόσο θα πρέπει άπαντες να είναι συγκεντρωμένοι, καταθέτοντας την ίδια ενέργεια και ζωντάνια όπως στα ευρωπαϊκά ματς. Εκεί που τα βάζουν με μεγαθήρια και αποσπούν κολακευτικά σχόλια. Προβληματίζει η αυξομείωση της απόδοσης από πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε επιβάλλεται να βρεθεί η «χρυσή» τομή ώστε ο Θρύλος να βρει τον δρόμο του.

Ασφαλώς, όταν προέρχεσαι από μία ήττα, το μόνο πράγμα που σου μένει είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου, να εντοπίσεις το τι πήγε στραβά και να έχεις πρωτίστως τη θέληση να διορθώσεις τα λάθη σου. Το θέμα, όμως, είναι πως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος στη διάθεση του προπονητικού τιμ για να δουλέψει στις αδυναμίες, αφού το ένα παιχνίδι διαδέχεται το άλλο.

Έτσι, προφανώς, αρκείται στα βασικά. Συν τοις άλλοις, η ομάδα ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς, κάτι που περνούν… χειροπέδες στα χέρια του Δώνη προκειμένου να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα ή αν το προτιμάτε τους παίκτες που μπορούν να μετουσιώσουν στον αγωνιστικό χώρο τον τακτικό σχεδιασμό. Είναι και η κούραση στη μέση και όπως λένε στον ΑΠΟΕΛ, «όσο και αν λέμε ότι δεν αποτελεί δικαιολογία, σε κάποια φάση μετρά». Οι γαλαζοκίτρινοι που θα έχουν στο πλευρό τους χιλιάδες φίλους τους, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν το στόχο τους.

Τα ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκουδίνιο και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μιλάνοφ, Μερκής, Ρουέδα, Αλεξάνδρου. Ο Μοράις θα είναι στην καρδιά του κέντρου και θα έχει παρτενέρ του έναν εκ των Φαρίας, Βινίσιους. Ο Ποτέ θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης ενώ λίγο πιο πίσω του υπάρχουν οι επιλογές των Σόουζα, Σάλαϊ, Ζαχίντ. Οι δυο τελευταίοι μπορεί να αγωνιστούν και στις πτέρυγες, μία θέση που ερίζουν και οι Αλωνεύτης, Ορ, Εφραίμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ