aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑν είσαι ΑΠΟΕΛ…

Αν είσαι ΑΠΟΕΛ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Υποχρεωμένος να ασχοληθεί ξανά με την Ομόνοια σε μιάμιση εβδομάδα είναι ο ΑΠΟΕΛ, όταν δηλαδή θα έρθει η ώρα της ρεβάνς του 1-1 για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Πλέον, έστω και αν όλοι στις τάξεις του και των οπαδών του αισθάνονται άβολα, το β’ γκρουπ επιτάσσει γρήγορη προσαρμογή. Η οκτάδα δεν σηκώνει αφ’ υψηλού προσεγγίσεις, από τη στιγμή που θα υποβιβαστούν τέσσερις.

Γι’ αυτό μα και για άλλους λόγους, δεν μπορεί να τεθεί άλλος στόχος από την πρώτη θέση του ομίλου ή, αν προτιμάτε, την έβδομη του πρωταθλήματος. Οι άλλοι λόγοι ασφαλώς έχουν να κάνουν με το όνομα, το εκτόπισμα, το πρεστίζ και την ιστορία των γαλαζοκίτρινων της Λευκωσίας. Ναι, κατρακύλησαν στην τρέχουσα σεζόν, μα μπορούν να σώσουν τουλάχιστον κάτι από το γόητρό τους.

Άλλωστε, για να μπουν γερές βάσεις ενόψει της επόμενης σεζόν, χρειάζεται ένα σύνολο να χτίσει νοοτροπία νικητή. Επίσης, σε περίπτωση πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου, για να προχωρήσει ο ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του τροπαίου θα χρειαστεί δυνατά παιχνίδια, για να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση. Ακόμα όμως και με το απευκταίο -γι’ αυτόν- σενάριο του αποκλεισμού από την Ομόνοια, θα χρειαστεί να βρεθούν τα κίνητρα για να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες.

Επομένως, στον βαθμό του εφικτού, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει κάθε λόγο να πείσει τους παίκτες του ώστε να βγάλουν για λίγο από το μυαλό τους τη ρεβάνς με το «τριφύλλι». Διότι θα μεσολαβήσουν δύο ματς με δυσκολίες για το πρωτάθλημα: πρώτα το αυριανό με τον Εθνικό στο ΓΣΠ, τον οποίον δεν νίκησαν σε κανένα ματς της τρέχουσα σεζόν (0-0, 2-3), και έπειτα το εκτός έδρας κόντρα στην Πάφος FC, με την οποίαν μετρούν από μία νίκη (0-1, 3-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ