aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑμφισβητήθηκε, αλλά «νίκησε» και τον ιδιόρρυθμο Μπεκάλι!

Αμφισβητήθηκε, αλλά «νίκησε» και τον ιδιόρρυθμο Μπεκάλι!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τον περασμένο Μάιο, η Βιιτόρουλ Κωνστάντσα, αποψινή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδισε το πρωτάθλημα Ρουμανίας ΔΙΚΑΙΑ! Πως τα κατάφερε; Γράψτε στην αναζήτηση του Google «Βιιτόρουλ Κωνστάντσα» (σ.σ. όπως ορθώς πρέπει να γράφεται και να προφέρεται) ή «Γκεόργκι Χάτζι», το όνομα του Ρουμάνου θρύλου και προπονητή-ιδιοκτήτη της ομάδας. Έτσι θα ενημερωθείτε για όλα τα σπουδαία επιτεύγματα που πέτυχε η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, αλλά και το ιστορικό της… ανάβασής της στην κορυφή των Καρπαθίων!

Αυτό που ξενίζει κάπως όσους θαυμάζουν αυτή την ομάδα, είναι πως λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας, η δευτεραθλήτρια Στεάουα Βουκουρεστίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στο CAS αμφισβητώντας την επιτυχία της αποψινής αντιπάλου των πρωταθλητών μας.

Τα «τρομερά μωρά» του Χάτζι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ρουμανίας στην τελευταία αγωνιστική επικρατώντας με 1-0 της Κλουζ. Η Στεάουα, όμως, ισοβάθμησε στην κορυφή με τη Βιιτόρουλ, αφού και αυτή νίκησε με 3-0 την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα.

Το πρωτάθλημα ωστόσο κατέληξε στην Βιτορούλ λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων μεταξύ των δύο ομάδων στα πλέι-οφ. Ο μεγαλομέτοχος όμως της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι, θεώρησε πως στη βαθμολογία θα πρέπει να υπολογιστούν και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας μεταξύ των δύο ομάδων. «Είμαστε πρώτοι. Έχουμε καλύτερο ρεκόρ στα τέσσερα παιχνίδια μας με την Βιιτόρουλ. Είμαστε πρωταθλητές 100%. Θα προσφύγουμε στο CAS στη Λωζάνη και θα μας δώσουν το τρόπαιο», ήταν τα λόγια του.

Απάντηση όμως υπήρξε και από την πλευρά της Βιιτόρουλ: «Δεν ξέρει να χάνει ο Μπεκάλι. Είμαι περήφανος και χαρούμενος, γι’ αυτή την ακαδημία και αυτά σπουδαία ομάδα. Αυτά τα παιδιά πάλεψαν μέχρι τέλους και κατάφεραν το ακατόρθωτο. Είμαστε οι νεότεροι πρωταθλητές στην Ευρώπη. Αυτή η πόλη πέρασε στην ιστορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου. Επένδυσα στα νέα παιδιά και είμαι χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι εδώ».

Η προσπάθεια του Μπεκάλι… έπεσε στο κενό και ο Χάτζι ξεπέρασε τα… μαρκαρίσματα του ιδιόρρυθμου μεγαλομετόχου της ομάδας της ρουμανικής πρωτεύουσας. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ