aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Αμαρτίες» Μπέιν παιδεύουσι «Θρύλο»

«Αμαρτίες» Μπέιν παιδεύουσι «Θρύλο»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αναμενόμενο, λίγο ώς πολύ. Για το «πυρ ομαδόν», λέω, κατά του Μάριο Μπέιν -πρωτίστως- και των ποδοσφαιριστών, δευτερευόντως. Η γιούχα έπεσε σύννεφο, που «έπνιξε» τη νίκη, σε σημείο που το δίκιο του κόσμου ξεπέρασε τα όρια, από τη στιγμή που στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια ζητώντας κεφαλές επί πίνακι! Θα συμφωνήσω ότι ο ΑΠΟΕΛ υπήρχαν διαστήματα που ήταν τραγικός, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Υπήρχαν, πάλι, διαστήματα που ήθελε, μα δεν μπορούσε. Αυτό μπορώ να το κατανοήσω. Και, τέλος, υπήρχαν στιγμές που προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό, αλλά το άφηνε ημιτελές.

Έναν και πλέον τώρα μήνα, ο Μπέιν όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει στο κεφάλι του κάποια βασικά πράγματα, όπως «αυτός μου κάνει, αυτός δεν μου κάνει» και να μην το παιδεύει το πράγμα. Να παιδεύει και τους παίκτες, να παιδεύει και τον κόσμο. Το ότι η ομάδα σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν έτοιμη, αυτό ήταν γνωστό και θεωρώ πως και ο κόσμος θα μπορούσε να το αντιληφθεί και να πιστώσει την ομάδα αν όμως έβλεπε κάποια πράγματα, τα βασικά αν μη τι άλλο: πλάνο, ανάπτυξη, καλή κυκλοφορία, οργάνωση.

Αντ’ αυτού «όπου σ’ έβρω τζι’ όπου μ’ έβρεις»! Χωρίς υπερβολή. Η πλέον απαράδεκτη εικόνα, στην άμυνα, όπου ακόμα κανένας δεν κατάλαβε πως ο αντίπαλος δεν κατάφερε να σκοράρει, τουλάχιστον μια φορά. Η άμυνα, που σε άλλες εποχές ήταν η «αιχμή του δόρατος» του ΑΠΟΕΛ. Και βγήκε ο Ολλανδός να μας πει πως θέλει η ομάδα του να «χτίζει» από πίσω! Αν είναι δυνατόν. Τελεία, ώς εδώ…

Η άλλη όψη του νομίσματος τώρα -ναι, υπάρχει κι αυτή- λέει πως «υπάρχει ακόμη ελπίς»! Ο Όαρ σκόρπισε χαμόγελα, αισιοδοξία και ξεσήκωσε τον κόσμο. Ο Αυστραλός, που (είπαμε) όπως όλοι δεν είναι 100% έτοιμος, πρόλαβε στην μια ώρα που αγωνίστηκε να στείλει τα μηνύματά του, παρά το «ξύλο» που έφαγε από το αντιαθλητικό πολλές φορές παιγνίδι των αντιπάλων του.

Μετά, στην εξίσωση μπαίνουν και οι απουσίες. Ρουέδα, Καρλάο, Εφραίμ, Νικόλας, χώρια η ανετοιμότητα του Ποτέ και του ενός επιπλέον επιθετικού που (λογικά) θα αποκτηθεί. Προσθέστε και τη νίκη που, όπως και να το κάνουμε, είναι αυτό που μένει από το προχθεσινό παιγνίδι, συν το ότι (ακόμα και διά… ροπάλου) η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο και η ομάδα θα είναι ακόμα πιο έτοιμη. Α, και να μην ξεχάσω: Ο Μάριο Μπέιν θα είναι κι αυτός πιο έτοιμος, πιο αποφασιστικός και τολμηρός, απ’ όλες τις απόψεις, για να μας δείξει πως ξέρει τι θέλει και (προπάντων) πώς να το πάρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ