aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑμανατίδης: «Το μεγαλύτερο μου λάθος το συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ – Παθιασμένος ο Πετρίδης»

Αμανατίδης: «Το μεγαλύτερο μου λάθος το συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ – Παθιασμένος ο Πετρίδης»

Ως το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του χαρακτήρισε ο Γιώργος Αμανατίδης την απόφαση του να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ. Μιλώντας στον Super Sport FM ο Ελλαδίτης παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τη θητεία του στους γαλαζοκίτρινους, χαρακτήρισε τον Πρόδρομο Πετρίδη παθιασμένο με τον ΑΠΟΕΛ και δεν έκρυψε το παράπονό του για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται νεαροί Κύπριοι σε αντίθεση με την Ομόνοια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την εμπειρία του στην Κύπρο: «Πέρασα εξαιρετικές στιγμές στον ΑΠΟΕΛ. Το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα μου ήταν ότι έλυσα το συμβόλαιο μου με τον ΑΠΟΕΛ. Αναγνωρίζω το λάθος μου και απολογήθηκα στου ανθρώπους της ομάδας για αυτό».

Για τα ντέρμπι με την Ομόνοια: «Οι αγώνες με την Ομόνοια είναι παιχνίδια που τα χαίρεται ο κάθε ποδοσφαιριστής. Απίστευτο πάθος και ένταση για 90 λεπτά σε παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην είναι στα καλύτερά τους αυτή τη στιγμή, αλλά το ντέρμπι δεν έχει προγνωστικά. Φυσικά όποια ομάδα ηττηθεί θα απομακρυνθεί σημαντικά από τη διεκδίκηση του τίτλου. Γενικά μια αγωνιστική γεμάτη σπουδαία παιχνίδια. Θα ήθελα φυσικά να κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ αν και γνωρίζω ότι αυτή την στιγμή η ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της. Πιστεύω πάντως ότι θα βρει τον δρόμο η ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν μεγάλες ομάδες τόσο μακριά από την κορυφή».

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη και την σχέση που είχαν: «Ο πρόεδρος είναι παθιασμένος με τον ΑΠΟΕΛ και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα πρόσφερε. Δεν μπορεί να είναι σε όλους αρεστός ωστόσο, βάζει πρώτα την ομάδα και μετά όλα τα άλλα. Γενικά ξεχνάμε εύκολα σαν λαός».

Για τους προπονητές του ΑΠΟΕΛ και τα ταλέντα που υπάρχουν: «Τον Σάββα (σ.σ. Πουρσαϊτίδη) τον ξέρω αρκετά καλά και ξέρω πόσο καλός είναι, αλλά το έχει η μοίρα των προπονητών. Ξέρω φυσικά και ότι ο Αυγουστή είναι καλός και αλλάζει την εικόνα της ομάδας. Ασχολούμαι με το κυπριακό ποδόσφαιρο, μου αρέσει να το παρακολουθώ. Το παράπονο μου είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε νέα παιδιά που και ταλέντο έχουν και το αγαπούν. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον. Μόνο υγεία βγάζει η κίνηση του τεχνικού της Ομόνοιας που εμπιστεύεται μικρούς ποδοσφαιριστές. Καθαρά οι παράγοντες ευθύνονται που δεν υπάρχου νέα παιδιά. Βλέπουμε τον τρόπο που βγάζει παίκτες ο Αγιαξ η Λιβερπουλ ή Μπαρτσελόνα».

Τι σου έλειψε από την Κύπρο: «Η αμεσότητα που είχαν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Γενικά έχω ωραίες αναμνήσεις. Θυμάμαι την απονομή του πρωταθλήματος στο οίκημα της ομάδας. Όμορφες και ξεχωριστές στιγμές. Ήρθα στην Κύπρο έπειτα από εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και πήρα και το 8ο μου στην Κύπρο».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Από του αγαπημένους μου προπονητές ο Γιοβάνοβιτς, περνά μια δοκιμασία στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να του δοθεί χρόνος όμως καθώς δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πιστέψουν σε αυτόν. Βλέπουμε άλλωστε και τι κάνει ο Ολυμπιακός με τον Μάρτιν που έμεινε τόσα χρόνια στην ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ