aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑμανατίδης: «Ήμουν τυχερός, πήγα στον ΑΠΟΕΛ και πήραμε το πρωτάθλημα»

Αμανατίδης: «Ήμουν τυχερός, πήγα στον ΑΠΟΕΛ και πήραμε το πρωτάθλημα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Αμανατίδης στην ελλαδική ιστοσελίδα sport24.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε και στον χαμό της μητέρας του, υπογραμμίζοντας πως πριν… φύγει του είπε δύο λόγια που προσπαθεί να ανταποκρίνεται καθημερινά.

Ο Γιώργος Αμανατίδης αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ για μία σεζόν (2003-2004) και κατέγραψε 24 συμμετοχές με την γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα:

-Γιώργο το ξέρεις ότι είσαι σπάνιο έπαθλο για συνέντευξη. Ανήκεις στο κλειστό κλαμπ των παικτών που κατέκτησαν 7 σερί τίτλους με τον Ολυμπιακό.

«Ήμουν τυχερός, επειδή όταν έφυγα, συνέχισα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ και πήραμε πάλι το πρωτάθλημα. Άρα, 8 στα 8. Στον Ολυμπιακό ήμουν συνολικά 22 χρόνια. Τόσα χρόνια, κάθε μέρα με τον έφηβο στο στήθος. Δέκα ως ποδοσφαιριστής και 12 ως στέλεχος των Ακαδημιών. Όλα αυτά τα χρόνια φορούσα ή τη στολή ή τη μπλούζα του Ολυμπιακού. Τίποτε άλλο. Το ίδιο όπως βλέπεις γίνεται ακόμη και σήμερα… Νιώθω ότι ήμουν γεννημένος για το ποδόσφαιρο. Από ένα χωριό της Καστοριάς, τη Μεσοποταμία, θυμάμαι τον εαυτό μου με μια μπάλα στα πόδια. Ή μάλλον να παίζω διαρκώς τα πάντα. Για να φανταστείς παίζαμε ένα παιχνίδι τύπου “κλέφτες κι αστυνόμοι”, κρυβόμασταν οι μισοί, μας έψαχναν οι άλλοι μισοί και μπορεί να γυρίζαμε σπίτι μετά από δύο – τρεις μέρες».

Για τον χαμό της μητέρας του: «Ένα πράγμα θα άλλαζε μόνο σ’ αυτήν πορεία. Θα ήθελα να φέρω πίσω τη μητέρα μου που έφυγε όταν ήμουν επτά ετών. Στα χέρια μου πέθανε… (σ.σ. σε εκείνο το σημείο βουρκώνει. Σταματά για λίγο να μιλά και φέρνει το χρόνο πίσω. Κάνει νόημα στον φωτογράφό μας να μην απαθανατίσει τη στιγμή…) Κάθε μέρα θυμάμαι αυτήν την εικόνα! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Κάθε μέρα τη σκέφτομαι, κάθε μέρα μου λείπει. Αυτό θα συμβαίνει διαρκώς μέχρι να χαιρετήσω κι εγώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που με φώναξε και να μου πει δύο κουβέντες στο αυτί πριν φύγει. Δύο κουβέντες: Να είμαι καλός άνθρωπος και να παλεύω για τα όνειρά μου. Προσπαθώ κάθε μέρα να ανταποκρίνομαι σ’ εκείνα τα λόγια… Ευτυχώς έχω μια μεγαλύτερη αδερφή που από εκείνη τη μέρα ήταν για μένα, μάνα, φίλη, συμπαραστάτης. Της χρωστάω τα πάντα, όπως και στον πατέρα μου που πάντα ήταν δίπλα μου για να υποστηρίξει κάθε μου βήμα. Αν βρεθεί άνθρωπος που πειράξει την αδερφή μου ή την κόρη μου, εκεί να ξέρεις δεν θα κρατηθώ…».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Αμανατίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ