aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αλωνεύτης, η σεναριολογία…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Διερωτούνται οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ: «Τι τρέχει με τον Στάθη Αλωνεύτη;». Ποια είναι η αιτία και βρίσκεται μονίμως εκτός των επιλογών του Τόμας Κρίστιανσεν; Υπάρχει κάποιος προπονητής, άραγε, που έναν παίκτη με την ευελιξία, τη σπιρτάδα και την ταχύτητα του διεθνούς εξτρέμ, έτσι επειδή του… κάπνισε θέλει να τον στριμώξει στην «κατάψυξη»;

Γιατί, βρε αδελφέ, να μην θέλει να τον «αφυπνίσει» αγωνιστικά; Να θέλει για παράδειγμα να τον κερδίσει, να τον «ξυπνήσει»; Τι έχει να κερδίσει ο Δανός προπονητής, όταν δεν δίνει ευκαιρίες (ακόμη και στο χθεσινό ματς με την Ανόρθωση) σε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσδώσει επιθετική ορμή στο σύνολο; Υπάρχει, εν τέλει, κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να κάνει και ο ίδιος τη ζωή του δύσκολη, απορροφώντας όλη αυτή την γκρίνια;

«Είμαι ευχαριστημένος από αυτούς που αγωνίζονται στα άκρα. Ο Στάθης το ξέρει ότι πρέπει να προσπαθεί συνεχώς και να είναι έτοιμος», είχε χθες ο Δανός προπονητής. Και εχω την εντύπωση ότι το θέμα δεν είναι εξ ολοκλήρου θέμα επιλογών του Κρίστιανσεν, αλλά πολύ περισσότερο του παίκτη. Αυτό που νιώθει, έχω την εντύπωση, ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το εκδηλώνει, χωρίς με αυτό να αφήνουμε αιχμές περί απειθαρχίας. Συν τοις άλλοις, πέρασε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι έχουν αφήσει τα… σημάδια τους.

Πήραν πίσω τον Στάθη, έχασε τον ρυθμό του και πλέον μονάχα με παιχνίδια και μάλιστα συνεχόμενα μπορεί να «απαντήσει» με δυναμικό τρόπο. Υπάρχει η άνεση να γίνει αυτό στον ΑΠΟΕΛ; Δεν ήταν σε άλλον πλανήτη για παράδειγμα οι αμέσως προηγούμενοι προπονητές που εν μέσω της απαίτησης για νίκη σε κάθε ματς επένδυαν σε άλλους (προφανώς πιο έτοιμους) στις πτέρυγες και όχι τόσο πολύ στον (αεικίνητο) Στάθη.

Και αν είναι έτσι, τότε ο βραχύσωμος παίκτης τι είχε άραγε στο μυαλό του όταν υπέγραψε προ λίγων μηνών μείωση των απολαβών του και δεν μετακόμισε σε άλλον σύλλογο; Δεν ξέρω εάν έκανε λάθος το περασμένο καλοκαίρι. Ούτε ποιες σκέψεις, προφανώς, να περνούν τώρα από το κεφάλι του.

Εκείνο που ξέρω, όμως, είναι ότι πρόκειται για έναν πεισματάρη τύπο, ο οποίος έχει πάρει το «μήνυμα» και προσπαθεί να αποστείλει πίσω το δικό του, έστω και αν επί της παρούσης δεν βρίσκει ανταπόκριση. «Χθες δεν μπορούσε να παίξει ως αλλαγή;», ρωτούν ορισμένοι. Περιμένει με αγωνία την ευκαιρία για να απαντήσει πολύ περισσότερο στον ίδιο τον εαυτό του. Τα έργα του εδώ και πολλά χρόνια στο γήπεδο μιλούν από μόνα τους, οπότε σε όσους τον κρίνουν και κατακρίνουν δεν έχει να αποδείξει τίποτα.

Γιατί εάν τα καταφέρει εν μέσω έντονου συναγωνισμού να γυρίσει τον τροχό, τότε θα έχει να… πει πολλά. Ο οπαδός, ο καταναλωτής, είναι εκεί και περιμένει. Διότι δεν υπάρχει έστω και ένας στον ΑΠΟΕΛ που δεν θέλει να δει τον Αλωνεύτη (των αγωνιστικών επιπέδων) της σεζόν 2013-14. Τα υπόλοιπα; Θα εξηγηθούν σε μια αγωνιστική περίοδο της οποίας διανύσαμε μόλις τα πρώτα της μέτρα και ο διεθνής παίκτης θα έλθει η ώρα που θα ιδρώσει τη (γαλαζοκίτρινη) φανέλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ