aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆλλοι στη θέση του θα έκαναν πάρτι

Άλλοι στη θέση του θα έκαναν πάρτι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ευκαιρία για να (ξανα)θεριέψει χάθηκε. Δεν μπορεί όμως να μείνει στην ευκαιρία που χάθηκε, παρά να κοιτάξει μπροστά και στη (νέα) μέρα που ξημέρωσε. Και η νέα μέρα φέρνει την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την κατά μια αγωνιστική αργοπορημένη εκκίνηση στο πρωτάθλημα, με τον Ερμή (την Κυριακή), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Τα πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι τόσο τραγικά ή καταστροφικά, με τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έχει καβάντζα, λίγο πάνω λίγο κάτω, 7.000.000 από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχουμε και λέμε: 3.000.000 ευρώ από τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, 2.400.000 ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, 250.000 από τον αποκλεισμό στα πλέι οφ, συν ό,τι πάρει από πιθανές επιτυχίες, 360.000 η νίκη, 120.000 η ισοπαλία, συν το market pool, συν τα εισιτήρια.

Έβαλε στο ταμείο του ένα ποσό της τάξης του 1.200.000 από την πώληση του Ντε Βινσέντι, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανεβάσει λίγο ακόμη τα κουκιά του! Αρχής γενομένης από τη σημερινή κλήρωση, όπου περιλαμβάνονται μερικοί αρκετά ελκυστικοί και εμπορικοί αντίπαλοι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Ολυμπιακός Πειραιώς από το 1ο γκρουπ, Παναθηναϊκός, Γουέστ Χαμ από το 4ο), συν οι όποιες επιπλέον χορηγίες και έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σ’ αυτά προσθέστε τα εισιτήρια διαρκείας (γύρω στις 8.300), τις χορηγίες, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί ν’ «αγγίξει» τα 10.000.000 ευρώ για το 2016 – 2017. Με το ποσό αυτό βγαίνει (και δεν βγαίνει) η σεζόν, με τους γαλαζοκίτρινους να κυνηγούν εκ νέου τον τίτλο του πρωταθλητή για την επόμενη ευκαιρία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν μάλιστα οι πρωταθλητές καταφέρουν και απαλλαγούν από τα «αγκάθια» που ακούνε στα ονόματα Στίλιτς και Πιατκόφσκι, τότε στην εταιρεία θα μπορούν να νιώθουν ακόμα πιο άνετα, αλλά και πιο κοντά στο να βγει η σεζόν με τη μίνιμουμ δυνατή ή και καθόλου ζημιά. Προς το παρόν, στον ΑΠΟΕΛ περιμένουν στο ακουστικό ή καλύτερα στις οθόνες τους τη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα, στην οποία ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο δεύτερο καπέλο.

Έγινε και συνεχίζει να γίνεται πολύς λόγος για τον προγραμματισμό και τις μετεγγραφές. Το ότι δεν βγήκε (ούτε φέτος) ο προγραμματισμός, αλλά και πως κανένα από τα νέα αποκτήματα δεν βοήθησε και πολύ περισσότερο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες προπονητή και διοίκησης είναι ηλίου φαεινότερον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ