aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆλλο Σπάρτα και άλλο Γιάμπλονετς

Άλλο Σπάρτα και άλλο Γιάμπλονετς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ασφαλώς και το δείγμα δεν είναι μεγάλο όσον αφορά στους αγώνες που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι σε ομάδες της Τσεχίας. Με βάση, όμως, αυτό, όπως εύκολα θα καταλάβει κανείς βλέποντας τον πίνακα που παραθέτουμε, η παράδοση γέρνει έστω και ελαφρώς προς την πλευρά των Τσέχων.

Κάτι που βεβαίως καλείται να φέρει στα ίσα ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας τη φετινή παρτίδα απέναντι στη Σλάβια Πράγας, κάτι που θα του επιτρέψει να απογειωθεί στα χρυσοφόρα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σλάβια, παρεμπιπτόντως, είναι ομάδα που δεν έχει βρει ποτέ προηγουμένως ο Θρύλος στο ευρωπαϊκό οδοιπορικό του.  Σε αντίθεση, δηλαδή, με την άλλη ομάδα της Πράγας, τη Σπάρτα, που δύο κατά το παρελθόν την έχει βρει στον δρόμο του.

Έχουμε και λέμε: Η πρώτη ήταν πριν από 13 χρόνια, όταν στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος εντός έδρας (2-2) και ηττήθηκε εκτός έδρας (1-2), χάνοντας το τρένο που οδηγούσε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Τη Σπάρτα αντιμετώπισε και προ διετίας η ομάδα της Λευκωσίας, αυτή τη φορά στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας μάλιστα και τις δύο φορές. Στη Τσεχία με 0-2 και στο ΓΣΠ με 1-3, τερματίζοντας στον όμιλο που συμμετείχαν επίσης η Σάλκε και ο Αστέρας Τρίπολης στην τελευταία θέση (μάζεψε 3 βαθμούς).

Πολύ πιο εύκολο έργο είχε ο ΑΠΟΕΛ όταν αντιμετώπισε το καλοκαίρι του 2010 τη Γιάμπλονετς. Στο πλαίσιο του 3ου γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ, κέρδισε εντός έδρας με 1-0 και στον επαναληπτικό ντούμπλαρε τις επιτυχίες (3-1), περνώντας έτσι πανηγυρικά στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Εκεί που αντιμετώπισε τη Χετάφε και αποκλείστηκε (0-1, 1-1 παρ.). Σε συνολικά έξι αναμετρήσεις απέναντι σε τσέχικες ομάδες, οι πρωταθλητές μας μετρούν δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, με τον απολογισμό τερμάτων 8-10.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΕΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ

28/07/2004: ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα Πράγας 2-2

04/08/2004: Σπάρτα Πράγας-ΑΠΟΕΛ 2-1

3ος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ

29/07/2010: ΑΠΟΕΛ-Γιάμπλονετς 1-0

05/08/2010: Γιάμπλονετς-ΑΠΟΕΛ 1-3

Φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ

01/10/2015: Σπάρτα Πράγας-ΑΠΟΕΛ 2-0

10/12/2015: ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα Πράγας 1-3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ