aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆλλη μια χάντρα στο κομπολόι

Άλλη μια χάντρα στο κομπολόι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Συνέχεια στην αντεπίθεση που αποσκοπεί στην κατάληψη της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, θέλει να δώσει ο ΑΠΟΕΛ. Μετά τις επιτυχίες επί της Πάφος FC (4-0), της Ομόνοιας (3-1), του Ολυμπιακού (6-1) και του Ερμή (4-0), οι γαλαζοκίτρινοι θα τα δώσουν όλα και στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο εκ νέου τον Ερμή προκειμένου να «κολλήσουν» την πέμπτη συναπτή επιτυχία, διευρύνοντας τη δυναμική τους.

Είναι σημαντικό να υπερκεράσουν το εμπόδιο των «φτεροπόδαρων», λίγες μέρες πριν από το σπουδαίο παιχνίδι που θα δώσουν απέναντι στην Τότεναμ, καθώς θα οδηγούν στην «καυτή» μάχη του Λονδίνου υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις για να ψάξουν άλλη μια αγωνιστική υπέρβαση με την πρωτοπόρο (και προκριμένη στην επόμενη φάση) του 8ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι πως μετά την ισοπαλία στη 10η αγωνιστική απέναντι στον Εθνικό Άχνας (1-1), οι πρωτευουσιάνοι… πάτησαν τέρμα το γκάζι, κάνοντας σε αδρές γραμμές επίδειξη ισχύος, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις του μέτριου ξεκινήματος στον μαραθώνιο. Όχι μόνο πιστώνουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο στο λογαριασμό τους, αλλά πρωτίστως αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, φτάνοντας στην επίτευξη πλέον και αρκετών τερμάτων προς τέρψιν των οπαδών τους.

Ασφαλώς, επειδή βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, προέρχονται από πειστικές εμφανίσεις, δεν σημαίνει ότι χωρίς να κοπιάσουν το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, θα πάρουν (άκοπα) τη νίκη. Εκτός από το γεγονός πως ο αντίπαλος θέλει να «απαντήσει» στη σφαλιάρα που δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη, δεν είναι και το ευκολότερο να επιβληθείς ενός αντιπάλου για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους, να επιβάλουν νωρίς-νωρίς τους δικούς τους κανόνες, σπρώχνοντας τον Ερμή στο μισό γήπεδο.

Όσον αφορά στις προθέσεις του Γιώργου Δώνη για το αρχικό σχήμα, αυτές δεν ανέμενε κανείς πως θα γίνονταν γνωστές με το πέρας της ψεσινής προπόνησης. Άλλη μια φορά δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του. Ο Ελλαδίτης προπονητής μάλλον θα διατηρήσει τον σχηματισμό 3-4-3, αλλά εικάζεται ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων ώστε αφενός να δώσει ανάσες σε παίκτες που τις χρειάζονται και αφετέρου να διατηρήσει σε εγρήγορση άλλες μονάδες του συνόλου.

Το θετικό είναι ότι σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε στο ΓΣΖ, οι επιλογές για το τεχνικό τιμ είναι αυξημένες και αναλόγως των παικτών που θα προστατευτούν ενόψει Τότεναμ (διακυβεύεται η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ), λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις. Ανεξαρτήτως του σχηματισμού και των παικτών που θα συνθέσουν στην ενδεκάδα, ο στόχος της νίκης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ