aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑλήθειες και υπερβολές για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Αλήθειες και υπερβολές για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Το αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά και για μία σειρά αγώνων που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην τρέχουσα σεζόν, ήταν αυτό που λέμε «αξιοθαύμαστα» για τους πράσινους αναλυτές. Όπου αναλυτές, κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται -κατά κανόνα- πίσω από το κινητό τηλέφωνο ή τις οθόνες των υπολογιστών. Είναι και αυτοί που με διάφορα σχόλια βγάζουν διάφορους «χρησμούς» για τη μελλοντική πορεία του Παναθηναϊκού με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Σέρβου, μπήκε σ’ ένα μονοπάτι και βαδίζει σταθερά με βάση τους κανόνες του (κατά πολλούς) «στρατηγού». Αυτούς τους πυλώνες δουλειάς που (χιλιο)αναλύθηκαν κατά το επιτυχημένο πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ και τους εφαρμόζει κατά την επιστροφή του από τους «χρυσούς» πάγκους των Σαουδαράβων.

Η αγωνιστική ανόρθωση του Παναθηναϊκού ή αν το προτιμάτε η καταφανής βελτίωση στα μάτια του οπαδού, δεν οφείλεται στη μικρή ή την ουσιώδη πτώση (διαλέγετε και παίρνετε) του Ολυμπιακού. Εξάλλου, σε αυτόν κατέληξε το πρωτάθλημα εδώ και μήνες, χωρίς να χρειαστεί να παίξει καν υποφερτό ποδόσφαιρο. Αυτό έχει ξανασυμβεί. Το θέμα όμως σε αντίθεση με το (νωπό) παρελθόν είναι πως σήμερα ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι άρχισε να θέτει θεμέλια ώστε να διεκδικήσει κάτι πολύ καλύτερο από μία απλή έξοδο στην Ευρώπη, έχοντας απέναντί του πολλά υποσχόμενους ανταγωνιστές. Βήμα-βήμα και προσεχτικά…

Αυτή είναι μια πραγματικότητα και τη «χτίζει» έχοντας έναν κόουτς με δική του ξεχωριστή μεθοδικότητα. Έναν άνθρωπο με αίσθημα ευθύνης, που δείχνει ότι δεν αιθεροβατεί και είναι μετρημένος.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι υπερβολές. Του στιλ πως «δεν ενδιαφέρουν τα χρήματα τον Ιβάν», θαρρείς και δουλεύει τζάμπα. Και το άλλο; Το πρώτο τρίποντο σε μεγάλο ματς μακριά από την έδρα του Παναθηναϊκού, συνοδεύτηκε με την τοποθέτηση ότι «έδεσε κόμπο τον αντίπαλο προπονητή με την τακτική». Μέχρι και διά ραδιοφώνου ακούστηκε η ατάκα «πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ο Σέρβος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ