aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑλεξάνδρου: «Αυτό είναι ευλογία και κατάρα για τον ΑΠΟΕΛ»

Αλεξάνδρου: «Αυτό είναι ευλογία και κατάρα για τον ΑΠΟΕΛ»

Τους λόγους που τον ώθησαν να πάει στη Δόξα, τη «μάχη» του πρωταθλήματος, τον ΑΠΟΕΛ και την Εθνική Κύπρου σχολίασε στο ραδιόφωνο του Super Sport FM ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Ο επί σειρά ετών αρχηγός του ΑΠΟΕΛ χαρακτήρισε ευλογία και κατάρα για τους γαλαζοκίτρινους την υπερηφάνεια και την πίεση.

Για την απόφασή του να παίξει στην Δόξα; «Όταν πήραν την απόφαση, σκέφτηκα ότι ήθελα να αγωνίζομαι. Είναι ο πιο σημαντικός λόγος. Όσο νιώθεις ότι οι μπορείς να βοηθήσεις και ότι θέλεις να αγωνιστείς δεν μπορεί κανείς να σου πει ποτέ όχι. Το βασικό είναι ότι ήθελα να παίζω. Δεν είχε έρθει η ώρα να συμβιβαστώ και να σταματήσω. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου να μην παίζει ποδόσφαιρο. Αν και όταν ήμουν πιο μικρός δεν ήθελα ποτέ να παίξω σε πιο μικρή ομάδα. Όμως, το έκανα από επιλογή και το έκανα για τον εαυτό μου εφόσον μπορούσα και ήθελα να αγωνίζομαι. Η Δόξα είναι μια ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό, υπάρχουν όμως άλλες προκλήσεις, άλλοι στόχοι και πάντα υπάρχουν κίνητρα».

Πήγες στη Δόξα ως ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα: «Μια ομάδα, χρειάζεται προσωπικότητα και εμπειρία, πρέπει όμως να μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω. Αυτά τα δύο δεν φτάνουν για να προσφέρεις στην ομάδα, δεν θα σκοράρει η εμπειρία και δεν θα παίξει ρόλο η προσωπικότητα αν δεν το θέλεις πραγματικά. Όλα χρειάζονται».

Για την πορεία της Δόξας; «Η Δόξα πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Κάναμε κάποια καλά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα όμως δεν παίρναμε αποτελέσματα. Ήταν μια μεταβατική περίοδος. Είχαμε καλή απόδοση και είναι πολύ θετικό το ότι στο τελευταίο παιχνίδι παίξαμε καλά, σκοράραμε και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα; «Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να προσθέσω όμως ότι η διαιτησία βγάζει προσωπικότητα μέσα στα γήπεδα. Μιλώ για τις αποφάσεις που παίρνουν και το ότι βοηθούν το παιχνίδι να παιχτεί σωστά. Αυτά αφήνουν να γίνεται καλύτερο ποδόσφαιρο. Σε συνδυασμό με τους νεαρούς που μπήκαν σε ομάδες και ξεχωρίζουν, είναι ενθαρρυντικά στοιχεία για το πρωτάθλημά μας».

O ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει να διαχειριστεί την πίεση και είναι στην κορυφή: «Ο τρόπος που διαχειρίζεται ο ΑΠΟΕΛ την πίεση, λειτουργεί θετικά. Οι παλιοί μεταφέρουν στους νέους αυτή την ψυχολογία και δίνουν το παράδειγμα να ανταποκρίνονται στις δύσκολες στιγμές. Η διαχείριση των κρίσιμων στιγμών είναι θετική. Ο ΑΠΟΕΛ, κάνει και κάτι άλλο που του κάνει καλό. Ασχολείται μόνο με τον εαυτό του, δεν ασχολούνται με τους αντιπάλους και αυτή η υπερηφάνεια, μεταφέρεται και στα αποδυτήρια και αυτό μετουσιώνεται σε καλά αποτελέσματα. Όπως είπα, όμως, πολλές φορές, η πίεση του ΑΠΟΕΛ και η υπερβολική υπερηφάνεια, είναι ευλογία και κατάρα. Εξαρτάται πως θα το δει ο καθένας αυτό. Κάποιες φορές εξασκείται υπερβολική και άδικη πίεση. Υπήρξε άδικη κριτική πολλές φορές. Ωστόσο, αυτό κάνει την ομάδα καλύτερη και την σπρώχνει σε περισσότερες επιτυχίες που ζηλεύουν οι άλλες ομάδες. Ο τρόπος που το διαχειρίζεται αυτό ο ΑΠΟΕΛ, είναι ευλογία».

Για τον αγώνα της Εθνικής; «Η Εθνική έβγαλε μια πολύ καλή εικόνα. Ας μην υποτιμούμε το παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο, όμως να μην ασχολούμαστε περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Δεν χρειάζεται φόβος. Πιστεύω ότι αν το πιστέψουν, στην ομοσπονδία, στην τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές, και να αφοσιωθούν στη συνέχεια, ίσως να πάρουμε κάτι περισσότερο και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ