aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ακούμε ότι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ είναι απλήρωτοι, βρέθηκαν λύσεις»

«Ακούμε ότι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ είναι απλήρωτοι, βρέθηκαν λύσεις»

«Λύσεις έχουν βρεθεί και θα βρεθούν ακόμα περισσότερες μέχρι το τέλος της χρονιάς», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Νεκτάριου Πετεβίνου σε ερώτηση για το κατά πόσο το οικονομικό αποτελεί πρόβλημα στη φετινή χρονιά δίχως τα έσοδα της Ευρώπης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM (104.0) o εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων αναφέρθηκε στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ και την ανανέωση συμβολαίου του Πάολο Τραμετσάνι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει ΑΕΚ: «Επιστρέφει ο Αρτυματάς που ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ντε Βινσέντι προπονείται κανονικά. Το πώς αξιολογείται μέσα από τα τεστ και τα εργομετρικά είναι κάτι που δεν το γνωρίζω απλά το θέτω σαν θέμα για να δούμε ποια θα είναι η αξιολόγηση του προπονητή. Ο ποδοσφαιριστής εργάζεται πολύ έντονα για να επιστρέψει και πότε θα αξιολογηθεί κατάλληλος για την 20άδα εξαρτάται από τον κ. Τραμετσάνι».

Λογικά θα περιμένουμε αλλαγές καθώς βρίσκεται εν μέσω ενός προγράμματος με συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια: «Αν κάποιος κοιτάξεις τις 11άδες Κυπέλου και του πρωταθλήματος φτάνουμε από 75% μέχρι 100% στις αλλαγές. Το πρόγραμμα τον τελευταίο ενάμιση μήνα ήταν ιδιαίτερα έντονο. Είχαμε όλους τους αγώνες Κυπέλλου, τους αγώνες πρωταθλήματος που η κλήρωση τα έφερε έτσι που σαν να και αρχίσαμε τα πλέι οφ από την 20η αγωνιστική. Ο κύριος Τραμετσάνι χρησιμοποίησε ολόκληρο το ρόστερ. Έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία στα παιχνίδια Κυπέλλου, δεν ξέρω αν θα την αλλάξει στον επαναληπτικό και το κριτήριο είναι ποιοι παίκτες θα είναι έτοιμοι για να δώσουν έναν «τελικό» καθώς περί «τελικού» πρόκειται».

Φέτος το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ, είναι ένα στατιστικό ενόψει και του επαναληπτικού: «Κερδίσαμε όλες τις ομάδες της πρώτης 6άδας αλλά στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, τέσσερις φορές χάσαμε ουσιαστικά μόνο μια φορά. Η ΑΕΚ έχει εντελώς διαφορετικό προφίλ σε σχέση με άλλες ομάδες, έχει συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής του ποδοσφαίρου και μας δυσκολεύει. Σε πολλά από τα παιχνίδια μας θα μπορούσαμε να κερδίζαμε παρά το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε. Τώρα έρχεται ένα παιχνίδι και πάμε στην «Αρένα» και είμαστε αναγκασμένοι να σκοράρουμε σε μια δύσκολη έδρα. Είναι ψηλό εμπόδιο, δύσκολη αποστολή αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας».

Ένα δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα εντείνει την μουρμούρα: «Αυτό είναι κάτι που ακολουθεί γενικότερα την ιστορία της ομάδας. Όλοι μας και όχι μόνο ο κόσμος έχουμε απαιτήσεις για καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο. Με τη Νέα Σαλαμίνα χωρίς να λέω ότι δεν ήμασταν καλύτεροι ή δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε όσο έπρεπε για να κερδίσουμε. Έχουμε παράπονο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μας στοίχησε απώλεια δύο βαθμών απέναντι σε μια ομάδα που δεν κάνει εκπτώσεις και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συνεχίσει να το κάνει η Νέα Σαλαμίνα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Χρειάζεται να έχουμε καλύτερη διαχείριση από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που είναι νεαρής ηλικίας. Αυτό φτιάχνεται μέσα από την εμπειρία, την συνέπεια και την δουλειά και είναι υποχρέωση από όλους να τους βοηθήσουν. Δεν είναι θέμα ποδοσφαιρικής απειρίας αλλά θέμα ποδοσφαιρικής παιδείας».

Για την επέκταση της συνεργασίας με τον κ. Τραμετσάνι; «Είναι μια ανακοίνωση που αιτιολογείται μέσα από την ανακοίνωση. Επιχειρείται  και αλλαγή στο διοικητικό μοντέλο. Ήρθε ο κ. Τέτι, επέλεξε τον κ. Τραμετσάνι, έκανε την αξιολόγηση του για να ανανεωθεί η συνεργασία με τον προπονητή. Το να αλλάζουμε συνέχεια προπονητές φέρνει άλλες προενέργειες. Δεν υπάρχει αγωνιστική συνέπεια, δεν υπάρχει ταυτότητα στο τέλος της ημέρας. Το λέμε για όλους ότι πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι το θέμα της υπομονής είναι σημαντικό να υφίσταται αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα που δεν έχουμε πετύχει σε σχέση με την αγωνιστική, συνέπεια και την ταυτότητα. Η όποια απόφαση έχει παρθεί σε σχέση με την ανανέωση του κ. Τραμετσάνι δεν σημαίνει ότι το ΑΠΟΕΛ δεν έχει πίστη για κατάκτηση του πρωταθλήματος και το Κυπέλλου. Θέλουμε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και ο προπονητής να οδηγήσει την ομάδα στα πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί στόχος είναι η πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο».

Επειδή ακούγονται πολλά για το οικονομικό και για την δύσκολη χρονιά χωρίς τα έσοδα της Ευρώπης, έχουν βρεθεί λύσεις; «Λύσεις βρίσκονται συνέχεια. Ακούμε από τον περασμένο Οκτώβριο ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι, ακούμε πολλά. Λύσεις έχουν βρεθεί και θα βρεθούν ακόμα περισσότερες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Βαδίζουμε στον πιο κρίσιμο μήνα για τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και για τις άδειες των ευρωπαϊκών συμμετοχών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ