aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑγωνία για τον πρώτο σταθμό

Αγωνία για τον πρώτο σταθμό

Τον πρώτο αντίπαλο ή το ζευγάρι υποψήφιων αντιπάλων μαθαίνει λίγο μετά τις 13:00 ο ΑΠΟΕΛ, τον οποίο θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας οι Χάρης Φωτίου (αντιπρόεδρος) και Ευθύμιος Αγαθοκλέους (γενικός διευθυντής).

Οι πιθανοί αντίπαλοι σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν, αλλά με αυτό δεν σημαίνει πως δεν απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε η ομάδα του Μάριο Μπέιν (θα είναι στους ισχυρούς) να σφραγίσει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας για τη 2η φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 11 ή 12 Ιουλίου και μία εβδομάδα μετά ο επαναληπτικός.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι; Έχουμε και λέμε (* αν περάσει από τον 1ο προκριματικό γύρο): Ζίλινα (Σλοβακία), Ζάλγκιρις (Λιθουανία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), TNS (Ουαλία)*, Βάρνταρ (ΠΓΔΜ), Ντουντλάνζ (Λουξεμβούργο), Κουκέσι (Αλβανία), Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία)*, Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Βίκινγκουρ (Νήσοι Φαρόε)*, Χόνβεντ (Ουγγαρία), Χιμπέρνιανς (Μάλτα)*, Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) *, Μάριεχαμν (Φινλανδία), Σπάρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) και Σαμτρέντια (Γεωργία).

Εάν ο ΑΠΟΕΛ προκριθεί στην επόμενη φάση που θα είναι και πάλι στους ισχυρούς, θα πληροφορηθεί τον αντίπαλο στις 14 Ιουλίου, αφού εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 25 ή 26 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα μετά. Σε περίπτωση που υπερκεράσει και το δεύτερο εμπόδιο, θα είναι «παρών» στην κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στις 4 Αυγούστου.

Οι αναμετρήσεις που έχουν ως έπαθλο την είσοδο στους «χρυσοφόρους» ομίλους θα διεξαχθούν στις 15 ή 16 Αυγούστου και 22 ή 23 του ίδιου μήνα. Εάν ο ΑΠΟΕΛ βρεθεί άλλη μια σεζόν στον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έχουν σήμερα τα δεδομένα δεν θα είναι στους ισχυρούς. Για να κερδίσει μία θέση στους «δυνατούς», θα πρέπει δύο εκ των Ολυμπιακό Πειραιώς, Σέλτικ, Σάλτσμπουργκ, Κοπεγχάγη, Λουντογκόρετς, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ να αποκλειστούν στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ