aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆγχος, στρες και αγωνία…

Άγχος, στρες και αγωνία…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ντόρτμουντ, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έκανε μια σημαντική παραδοχή. Ο Γιώργος Δώνης ανέφερε πως στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει άγχος, παραμένοντας συγκεντρωμένος.

Περισσότερο άγχος και πίεση αισθάνεται, όπως είπε, στα ματς του πρωταθλήματος αφού, βλέπετε, η νίκη σε κάθε αγωνιστική αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του. Και σε αυτά, προπάντων, κρίνεται πολύ αυστηρά σε σχέση με εκείνα απέναντι στα «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στα οποία ό,τι κερδίσει η ομάδα προσμετράται αυτομάτως με θετικό πρόσημο αφού οι διαφορές είναι χαώδεις.

Στην Κύπρο η πίεση είναι μεγαλύτερη, λοιπόν. Πόσω μάλλον όταν το παιχνίδι φέρει τον χαρακτηρισμό ντέρμπι. Το ίδιο προφανώς ισχύει και στο αυριανό εκτός έδρας ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο 90λεπτο για τους γαλαζοκίτρινους, το οποίο ο προπονητής της ομάδας καλείται να «διαβάσει» σωστά και να το διαχειριστεί καταλλήλως ώστε να έλθει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα κριθεί ως αποτυχία. Ο Δώνης γνωρίζει πως δεν είναι μονάχα το γεγονός ότι στη λήξασα σεζόν η ομάδα του δεν έχει επιβληθεί ούτε μια φορά της επικείμενης αντιπάλου, κάτι που προκάλεσε ατέρμονες συζητήσεις. Το μεγαλύτερο θέμα είναι πως ο Ελλαδίτης προπονητής θα στερηθεί των υπηρεσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών σε άλλη μία αναμέτρηση, κάτι που εννοείται ότι δεν του επιτρέπει να «απορροφήσει» από το έμψυχο δυναμικό τους καλύτερους ένδεκα.

Άρχισε να μαθαίνει όμως να ζει με τις απουσίες, οπότε καλείται να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται με την ομάδα του, κερδίζοντας την παρτίδα. Το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Λάρνακα είναι άκρως σημαντικό. Καθότι σε περίπτωση νίκης, ο ΑΠΟΕΛ θα ισοβαθμεί με την ΑΕΚ (13 βαθμούς), έχοντας μάλιστα δύο ματς λιγότερα και θα οπλίσει άπαντες με περισσότερη αποφασιστικότητα όσον αφορά στη ζόρικη συνέχεια αφού έπεται το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ