aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑυτοί που πρωταγωνίστησαν στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ…

Αυτοί που πρωταγωνίστησαν στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ…

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ)

Πήραμε και δημοσιεύουμε σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ και νυν προπονητή στις εθνικές ομάδες της ΚΟΠ, Μιχάλη Χατζηπιερή, στο θέμα που αφορά τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και την παρουσία τους στις ομάδες του πρωταθλήματος.

«Παρακολουθώντας τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς (8/12/2016) για την πρώτη θέση του Ομίλου στο Europa league, είδαμε πέντε Κύπριους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ (Αλεξάνδρου, Αλωνεύτης, Εφραίμ, Μερκής, Σωτηρίου). Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές ήσαν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στον συγκεκριμένο αγώνα, πραγματοποιώντας όλοι τους εξαιρετική εμφάνιση και είχαν σημαντικότατη προσφορά στο να κερδίσει η ομάδα τους και να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Συνειρμικά διερωτήθηκα αν μονάχα στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει καταστεί ουραγός στο κυπριακό ποδόσφαιρο με ένα πενιχρό ποσοστό να αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Πώς γίνεται, σκέφτηκα, σε μια κορυφαία κυπριακή ομάδα που διακρίνεται στην Ευρώπη καταγράφοντας μεγάλες επιτυχίες να αγωνίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές και παράλληλα να βλέπουμε παιχνίδια στο πρωτάθλημα στα οποία να μην υπάρχει ούτε ένας Κύπριος για δείγμα.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές σε όλες τις άλλες ομάδες μας, ή έστω να υπάρχουν σε τόσο μικρό βαθμό. Πρέπει να δούμε πολύ πιο σοβαρά το όλο θέμα. Ακολουθεί μια νέα γενιά Κυπρίων ποδοσφαιριστών με περισσό ταλέντο, πλούσια εφόδια, σωστή νοοτροπία και προσανατολισμό.

Αυτή η νέα γενιά είμαι σίγουρος πως έχει τις δυνατότητες να ”εκδώσει” τη δική της ταυτότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη και για την εθνική μας ομάδα. Ας πιστέψουμε στις δυνατότητες των Κυπρίων ποδοσφαιριστών και ας τους δώσουμε τις ανάλογες ευκαιρίες. Το αξίζουν. Μας το απέδειξαν περίτρανα, την περασμένη Πέμπτη, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ