aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑυτό που κάνει… μπαμ στον ΑΠΟΕΛ

Αυτό που κάνει… μπαμ στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν μιλάμε για επτά ή οκτώ ή εννέα παιχνίδια. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε 12 αγώνες κατά την τρέχουσα σεζόν, ένας ολόκληρος δηλαδή πρώτος γύρος πρωταθλήματος, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να αποτυπώσει την αγωνιστική εικόνα. Και αυτή δεν έχει βεβαίως θετικό πρόσημο με τον προπονητή Μπρούνο Μπαλταζάρ να… πληρώνει πρώτος τα σπασμένα ενώ προσφάτως ο διευθυντής ποδοσφαίρου Τόζα Σάπουριτς, έκρινε πως ο κύκλος του στην ομάδα ολοκληρώθηκε. Ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε τη νίκη έξι φορές, έμεινε στην ισοπαλία σε δύο ματς και σε τέσσερα ηττήθηκε. Γνώρισε δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη, μία ντροπιαστική ήττα από τη Δόξα και προσφάτως απέτυχε να κατακτήσει το Σούπερ Καπ.

Διαβάστε επίσης: Nτε Βινσέντι: Όταν αποφασίζεις να «κόψεις» το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο…

Το πρόβλημα της «πρώτης ματιάς» είναι το γεγονός πως δέχεται εύκολα φάσεις και ασφαλώς, μαζεύει την μπάλα από το πλεχτό του. Κάτι που κάνει… μπαμ. Σε 12 ματς, λοιπόν, δέχθηκε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες από τους αντιπάλους, οι οποίοι μετουσίωσαν 17 σε γκολ. Σε 1.080 λεπτά που διήρκεσαν οι έως τώρα επίσημοι αγώνες του, δέχεται γκολ δηλαδή κάθε 63,5 λεπτά. Μονάχα σε τέσσερις αναμετρήσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία ενώ σε πέντε ματς δέχθηκε περισσότερα από ένα γκολ. Και όταν μια ομάδα με τους στόχους του ΑΠΟΕΛ δεν έχει τα εργαλεία να ελέγξει σε διάρκεια τους αγώνες μέσα από την άμυνα, προκύπτουν αλυσιδωτά προβλήματα. Η ομάδα δέχεται γενικώς εύκολα γκολ. Είτε από ατομικά λάθη των αμυντικών, είτε από στατικές φάσεις ή λόγω του γεγονότος ότι οι υπόλοιποι παίκτες δεν βοηθούν στην ανασταλτική λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Παράνομοι Μορφής, Παπασάββα, Ισαάκ, «καμπάνες» από Αθλητικό Δικαστή

Την ίδια ώρα, ο ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκει τρόπους για να φτάνει με ευκολία μέσα στην περιοχή του αντιπάλου και να τελειώνει φάσεις με ευκολία. Και όσο εξακολουθεί να συμβαίνει αυτό τόσο τα παιχνίδια του θα είναι οριακά, αγχωτικά και θα μοιάζουν με… ρουλέτα, που δεν ξέρεις πού θα σταματήσει η μπίλια. Στις εντός συνόρων υποχρεώσεις (τρεις πρωταθλήματος και μία Σούπερ Καπ) πέτυχε επτά γκολ (δέχθηκε οκτώ) και στις ευρωπαϊκές 13 (δέχθηκε εννέα). Δέκα διαφορετικοί παίκτες χρίστηκαν σκόρερ. Ο Λούκας Σόουζα σκόραρε πέντε φορές, ο Νούνο Μοράις τέσσερις, ο Καζού τρεις. Αυτοί είναι οι πρώτοι σκόρερ, με την απουσία επιθετικού να λάμπει. Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Γκιγιέρμε Ντελατόρε με δύο ενώ οι Ρέζα Γκουτσανετζάντ, Τόμας ντε Βινσέντι, Μούσα Αλ-Τάαμαρι, Μίκαελ Ποτέ, Ρόλαντ Σάλαϊ, Γιόχαν Ταβάρες σκόραραν από μία φορά.

«Πρέπει να δούμε όλοι το πρόσωπό μας στον καθρέφτη, να δούμε πώς θα προχωρήσουμε γιατί η κατάσταση δεν βγάζει υγεία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε επόμενη μέρα και να πετύχουμε τους στόχους μας», είχε πει πολύ σωστά ο Νεκτάριος Πετεβίνος μετά το τέλος της ντροπιαστικής ήττας από τη Δόξα (2-5).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ