aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΑυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τον ΑΠΟΕΛ 

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τον ΑΠΟΕΛ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η μεταμόρφωση του ΑΠΟΕΛ προς το χειρότερο στη φετινή σεζόν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που σάρωνε τους τίτλους και εντυπωσίαζε στην Ευρώπη, είναι απίστευτη. Ήθελε μεγάλη προσπάθεια να ξηλωθεί η ομάδα των προηγούμενων πετυχημένων χρόνων μέσα σε λίγους μήνες, χάνοντας και το DNA της.

Ακόμη και στα χειρότερά του, τουλάχιστον προ διετίας, ο ΑΠΟΕΛ είχε τον τρόπο λόγω εμπειρίας και μετάλλου να φθάνει στη νίκη. Τώρα, τίποτα από αυτά. Τον έχει πάρει το ποτάμι με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Δέκα ήττες σε 22 αγώνες πρωταθλήματος. Άκουσον-άκουσον.

Ποιος; Ο ΑΠΟΕΛ των επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών επιτυχιών. Πέραν της έλλειψης ποιοτικών ποδοσφαιριστών, τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα έχουν καταρρακώσει ακόμη και αυτούς που μπορούν για κάτι παραπάνω.

Η έλευση του Πουρσαϊτίδη αποτέλεσε ένα μικρό σοκ, με τον ΑΠΟΕΛ να παρουσιάζει αμυδρά σημάδια ανάκαμψης αλλά στα δύσκολα επιβεβαίωσε ότι είναι περιορισμένες οι φετινές δυνατότητές του. Το φωνάζει με την παρουσία του στη 10η θέση της βαθμολογίας, με μόλις 24 βαθμούς σε 22 αγώνες, που τον φέρουν στο -23 από την κορυφή.

Ναι, ο ΑΠΟΕΛ δίνει μάχη για να βρεθεί στην εξάδα και βάσει των σημερινών βαθμολογικών δεδομένων και της αγωνιστικής εικόνας τους, οι πιθανότητές του όλο και περιορίζονται. Παρόλο που θα σημείωνα πως από τον ίδιο εξαρτάται. Τι εννοώ; Να μπορέσει στα εναπομείναντα ματς, έστω και τώρα, να δείξει πως αρνείται να «πεθάνει».

Ο προπονητής του, μετά το ματς στο Τσίρειο, μίλησε με σκληρή γλώσσα. Τον αδικεί κανείς; Όταν ο ίδιος έζησε ξεχωριστές και μοναδικές στιγμές ως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Δεν πιστεύει και ο ίδιος τι βλέπουν σήμερα τα μάτια του.

«Κάποια παιδιά δείχνουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Δεν ξέρω αν είναι ντεφορμάρισμα. Πρέπει να ανεβάσουμε όλοι την απόδοση μας. Δεν φτάνει να ζητάνε την μπάλα οι ίδιοι. Απ’ εδώ και το εξής θα παίζουν τα παιδιά που δείχνουν ότι το θέλουν», είπε χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τον ΑΠΟΕΛ. Και για όσους φορούν τη φανέλα του, καλό είναι να ρίξουν μια ματιά τι πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα χρόνια και τότε ίσως αντιληφθούν πού τον έχουν οδηγήσει σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ