aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Αυτά μπορεί να δώσει ο Πιέρος στον Ολυμπιακό»

«Αυτά μπορεί να δώσει ο Πιέρος στον Ολυμπιακό»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σκιαγραφεί, μέσω αυτών που ζουν από… κοντά τον Πιέρο Σωτηρίου, το προφίλ του μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού με άρθρο του στο sport-fm.gr.

Αναλυτικά: «Ο νεαρός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Πιέρος Σωτηρίου βρίσκεται στον «αφρό» της μεταγραφικής επικαιρότητας για τον Ολυμπιακό, καθώς ο 24χρονος σέντερ φορ της κυπριακής ομάδας είναι στην κορυφή της λίστας των πρωταθλητών.

Ο νεαρός στράικερ του ΑΠΟΕΛ είναι μαζί με τον Ανσαριφάνρντ του Πανιωνίου οι δύο μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας του λιμανιού και με αφορμή το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδος για τον Σωτηρίου το sport-fm.gr «έψαξε» από καλά ενημερωμένες «πηγές» στην Κύπρο τι μπορεί να δώσει ο Πιέρος στον Ολυμπιακό, αν φυσικά οι Πειραιώτες προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Παρουσιάζει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε τι λένε από την Κύπρο για τον σέντερ φορ του ΑΠΟΕΛ.  «Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πρόκειται για ένα σέντερ φορ – μαχητή. Έναν επιθετικό που θα “κυνηγήσει” κάθε πάσα όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή. Δείτε για παράδειγμα τη φάση του αυτογκόλ του Ντα Κόστα και πως κινήθηκε ο Πιέρος. Είναι επιθετικός που δεν μένει στάσιμος στην περιοχή και το μεγάλο του προσόν είναι πως έχει αστείρευτες δυνάμεις.

Μπορεί σε κάποιο ματς να μην καταφέρει να σκοράρει, αλλά το σίγουρο είναι πως θα έχει τρέξει τα αντίπαλα στόπερ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Φέρνει στο στυλ παιχνιδιού στον Ιντέγε (βγαίνει εκτός περιοχής για να σπάσει μπάλες στους συμπαίκτες του) και όχι στον Καρντόσο. Αυτό πάντως που θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο ο 24χρονος στράικερ είναι τα τελειώματα των φάσεων. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να βελτιώσει μέσα από την καθημερινή προπόνηση».

Το θέμα για τον Ολυμπιακό πλέον είναι τι θ’ αποφασίσουν οι «ερυθρόλευκοι» για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής, καθώς και ο Ανσαριφάρντ του Πανιωνίου έχει υποστηρικτές στο μεγάλο λιμάνι. Η οριστική απόφαση των πρωταθλητών Ελλάδος θα ληφθεί μετά τη νέα συνάντηση που θα έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο με τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Μια συνάντηση που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη κι αυτή τη φορά η κουβέντα θα θ’ αφορά τόσο τις αποχωρήσεις (όπως την προηγούμενη φορά) αλλά τις προσθήκες.  Σε ότι αφορά στο θέμα του επιθετικού πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν τελικά φύγει κάποιος εκ των Ιντέγε-Καρντόσο από την ομάδα του Πειραιά.

Πολλά άλλωστε έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα και για τους δύο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη. Ωστόσο ο Γενάρης δεν έχει μπει ακόμα και πολλά μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ