aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Άφαντος» στο Δασάκι ο ΑΠΟΕΛ, βαθμός για τον Εθνικό (pics)

«Άφαντος» στο Δασάκι ο ΑΠΟΕΛ, βαθμός για τον Εθνικό (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος 1-1 με τον Εθνικό στο Δασάκι, χάνοντας και άλλο πολύτιμο έδαφος στο Πρωτάθλημα Cyta, ενώ με την απόδοση του δεν έπεισε, αφού εκτός από κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απείλησε τον Εθνικό, ο οποίος προηγήθηκε στον αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι παρέμειναν στην 8η θέση της βαθμολογίας, έχοντας τρεις αγώνες λιγότερους, ενώ η ομάδα της Άχνας παρέμεινε στην τελευταία θέση με πέντε βαθμούς. Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Κυπριανού με πλασέ στο 11’ της αναμέτρησης, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε ο Ποτέ στο 65’.

Αν και ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στο 11’ ο Κυπριανού, μετά από πάσα του Ιλουρίντζε, έκανε μία κούρσα και με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό. Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς και να απαντήσει στο γκολ της ομάδας της Άχνας στο πρώτο ημίχρονο, αφού πέραν από μία καλή εκτέλεση φάουλ του Ρουέδα στο 34’, την οποία απόκρουσε εξαιρετικά ο Μπογκατίνοφ και μία κεφαλιά του Ποτέ στο 35’ δεν βρήκε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Ο Εθνικός είχε και αυτός μία καλή ευκαιρία στο 15’ όταν το μακρινό σουτ του Παπαγεωργίου πέρασε μόλις έξω.

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν με περισσότερες απαιτήσεις στο δεύτερο ημίχρονο και στο 59’ το σουτ του Ζαχίντ πέρασε μόλις έξω, σε μία καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται στην επίτευξη του γκολ, ο Γιώργος Δώνης έβαλε στο 62’ τους Αλωνεύτη και Ντε Καμάργκο για να βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει.

Στο 65’ Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στην ισοφάριση με ωραίο πλασέ του Ποτέ, μετά από μακρινή πάσα ακριβείας του Ζαχίντ, ενώ στο 67’ είχε δοκάρι, μετά από πλάγιο σουτ του Αλωνεύτη που κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπογκατίνοφ. Αν και ο ΑΠΟΕΛ είχε την πλήρη κατοχή στη συνέχεια, εντούτοις δεν δημιούργησε τις ευκαιρίες που χρειάζονταν για να «γυρίσει» το παιχνίδι, πέραν ενός κοντινού σουτ του Αλωνεύτη στο 90’+4 που πέρασε μόλις έξω.

Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Άχνας θα αγωνιστεί απέναντι στην Δόξα στο Μακάρειο (4/11), ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί την Πάφο (5/11). Οι γαλαζοκίτρινοι θα αγωνιστούν επίσης την Τετάρτη (1/11) απέναντι στην Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν» στη Γερμανία.

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Φιλίποφ, Ντόβμπνια, Ρόκατς (85’ Χάτζιαρος), Σικάρσκι, Ενέσκου, Αρέστη, Κυπριανού, Κιπιάνι (90’+5 Χαραλάμπους), Ιλουρίντζε (84’ Μούσιτς), Παπαγεωργίου.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Γκουδίνιο, Μιλάνοφ (74’ Βινίσιους), Μερκής, Ρουέδα, Αλεξάνδρου (62’ Αλωνεύτης), Σόουζα, Μοράις, Ζαχίντ, Εφραίμ (62’ Ντε Καμάργκο), Σάλαϊ, Ποτέ.

Σκόρερ: 11’ Κυπριανού / 65’ Ποτέ.

Κίτρινες: Ιλουρίντζε, Φιλίποφ, Κιπιάνι, Ντόβμπνια (3η), Ρόκατς, Κυπριανού, Μπογκατίνοφ / Μοράις, Μιλάνοφ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Δασάκι.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Βοηθοί Διαιτητές: Μάριος Δημητριάδης και Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ