aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΆδοξο, θλιβερό και δυσανάλογο της προσφοράς του Μοράις

Άδοξο, θλιβερό και δυσανάλογο της προσφοράς του Μοράις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ’χει ο πεθερός, λένε. Όπου «νύφη» ας βάλουμε τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, όπου «γαμπρός» τον Νούνο Μοράις και όπου «πεθερός» το ιταλικό δίδυμο Πάολο Τραμετσάνι-Ντομένικο Τέτι, που έχει την ευθύνη του μετεγγραφικού σχεδιασμού των πρωταθλητών. Διότι, όπως εξελίσσεται το σίριαλ της ανανέωσης συμβολαίου του σημαντικότερου ποδοσφαιριστή των τελευταίων 12 χρόνων στην Κύπρο, των 16 τίτλων, των εφτά συμμετοχών σε φάση ομίλων της ΟΥΕΦΑ και των ρεκόρ, είναι προφανές ότι κάποιος ή κάποιοι «κλοτσούν».

Παίρνοντας την ιστορία από την αρχή των διαπραγματεύσεων, η μπάλα βρισκόταν στον Πορτογάλο μέσο, καθώς διέρρευσε ότι του έγινε πρόταση σημαντικής μείωσης του μισθού του. Επειδή, όμως, απέδειξε τόσα χρόνια ότι είναι καλός πασαδόρος, την… έστειλε πίσω στους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ, με σαφέστατο μήνυμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προς τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων: «Το αξίζετε. Και για σας θέλω να συνεχίσω. Ακόμα και αν είναι με πόνο ή αίμα, θα παλεύω μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η φανέλα μας είναι αιώνια και εσείς είστε αιώνια στην καρδιά μου. Η αγάπη μου για σας είναι τεράστια. Μόνο ΑΠΟΕΛ».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Κόλπο γκρόσο με τον Άλεφ!

Μήνυμα που φανερώνει επιθυμία παραμονής άνευ όρων και που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η ανακοίνωση της νέας συνεργασίας ήταν θέμα χρόνου. Έχει περάσει, όμως, μία εβδομάδα και αντιθέτως, τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για τίτλους τέλους.

Χθες πάντως έβαλε περισσότερη πίεση λέγοντας «Αγαπώ τον ΑΠΟΕΛ, θέλω να παραμείνω. Περιμένω απάντηση από τη διοίκηση».

Δεν ξέρω αν αργά ή γρήγορα θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ή αν θα σημειωθεί ανατροπή. Ούτε αν είναι αλήθεια η φήμη που κυκλοφορεί ότι «δεν τον θέλουν οι Ιταλοί για να μην τους «χαλάσει τα αποδυτήρια” επειδή δεν θα είναι βασικός». Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Νούνο Μοράις κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα, με την οποίαν έγραψε χρυσές σελίδες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρά σκεπτόμενος Κύπριος ποδοσφαιρόφιλος που να πιστεύει ότι δεν του αξίζει η ιδανική αποχώρηση και, μάλιστα, εν μέσω αποθέωσης. Οποιοδήποτε άλλο τέλος θα είναι άδοξο, θλιβερό και δυσανάλογο της προσφοράς του.

Διαβάστε επίσης: Αινιγματική ανάρτηση από τη σύζυγο του Μοράις

Και αν όντως ο «γαμπρός» είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί τους όρους που του τέθηκαν, η ευθύνη για το διαζύγιο θα βαραίνει τις άλλες πλευρές: τη «νύφη» και τους… Ιταλούς πεθερούς. Αν όχι, η ευθύνη δική του και θα… πληρώσει το μάρμαρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ