aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Άμπρα κατάμπρα» με Στάθη!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κάποτε θα το βίωνε και αυτό ο Στάθης Αλωνεύτης: Να μην αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα (σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση), δηλαδή να είναι διαθέσιμος, με το κοντέρ του να «γράφει» για ένα ολόκληρο τρίμηνο μόλις δύο λεπτά χρόνο συμμετοχής στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Προ τριών εβδομάδων, στο εντός έδρας ματς με την Αλκή (0-0), αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή του Πάολο Τραμετσάνι στο 88ο λεπτό. Μέχρι να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει την μπάλα σε δύο-τρεις επιθετικές πρωτοβουλίες της ομάδας, ήρθε το τριπλό σφύριγμα από τον διαιτητή Κώστα Ροβέρτο.

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι «εξαφανισμένος» από το αγωνιστικό πλάνο του Ιταλού προπονητή όσον αφορά στις πολύ πιο σημαντικές αναμετρήσεις του πρωταθλήματος σε σχέση με αυτές του κυπέλλου (δύο συμμετοχές), κάτι που προφανώς γεννά σε πολλούς απορίες. Από το ντέρμπι με την ΑΕΚ που διεξήχθη στη Λάρνακα τον περασμένο Νοέμβριο για τον πρώτο γύρο, έπαιξε μονάχα στο προαναφερθέν παιχνίδι με την ομάδα της Ορόκλινης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο Πάολο Τραμετσάνι δεν έδωσε ευκαιρίες κατά τα πρόσφατα παιχνίδια σε έναν ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα μπορεί να προσδώσει επιθετική ορμή στο σύνολο. Υπάρχει, εν τέλει, ιδιαίτερος λόγος για να το κάνει; Μήπως έκρινε από την «εφιαλτική» εκείνη βραδιά με την ΑΕΚ, όπου ο Στάθης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε υψηλό επίπεδο;

Το μόνο σίγουρο είναι πέρασε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι έχουν αφήσει τα… σημάδια τους. Πήραν πίσω τον πρώην διεθνή παίκτη και έχασε τον ρυθμό του. Φέτος, εκεί που έδειχνε ότι «συνερχόταν» αγωνιστικά, ήρθε η ρήξη τένοντα στον ώμο για να τον φρενάρει. Για τον Στάθη, όπως και για τον κάθε Στάθη,  μονάχα με τα παιχνίδια και μάλιστα συνεχόμενα μπορεί να «απαντήσει» με δυναμικό τρόπο. Υπάρχει η άνεση να γίνει αυτό στον ΑΠΟΕΛ; Ο Ιταλός κόουτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν πώς πρέπει να πράξει στη συνέχεια καθώς έχει καθημερινή επαφή με τους παίκτες του. Προς το παρόν και εν μέσω της απαίτησης για νίκη σε κάθε ματς, επενδύει σε άλλους (προφανώς πιο έτοιμους) στις πτέρυγες, αφήνοντας καθηλωμένο στον πάγκο τον Αλωνεύτη.

Δεν ξέρω εάν έκανε λάθος που ανανέωσε το συμβόλαιο και ούτε ποιες σκέψεις, προφανώς, να περνούν τώρα από το κεφάλι του για το τι θα πράξει το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι το γεγονός πως παρά τα χρονάκια του (35 ετών) έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, φτάνει να βρει τη στήριξη που απαιτείται. Το ίδιο, προφανώς, κι ο άλλος Κύπριος, Γιώργος Εφραίμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ