aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: 0 γκολ, 1 ασίστ, εξτρέμ… αγνοούνται!

AΠΟΕΛ: 0 γκολ, 1 ασίστ, εξτρέμ… αγνοούνται!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε εννέα αγώνες με τον Τόμας Ντολ στην άκρη του πάγκου, ο ΑΠΟΕΛ δεν πήρε ούτε ένα γκολ από τους πλάγιους επιθετικούς του. Ένα ομολογουμένως αξιοπρόσεκτο στατιστικό στοιχείο με βάση την αγωνιστική εμβέλεια των πρωταθλητών, το οποίο δεν περνά απαρατήρητο. Μπορεί στα εν λόγω 90λεπτα, η ομάδα να βρήκε γκολ από επιθετικούς (Αντρίγια Πάβλοβιτς, Λίνους Χαλένιους), μέσους (Ούρος Μάτιτς, Τόμας ντε Βινσέντι) και αμυντικό (Γιώργος Μερκής), όχι όμως από τους ακραίους επιθετικούς.

Διαβάστε επίσης: Ο Τιμούρ για την μουρμούρα στον ΑΠΟΕΛ και τον Τάαμαρι

Εάν «σκαλίσει» κανείς περισσότερο το εν λόγω κεφάλαιο, θα αντλήσει πολύ περισσότερα συμπεράσματα, τα οποία προφανώς έρχονται να καταδείξουν το πρόβλημα και από την άλλη, όμως, τη μεγάλη προοπτική της φετινής ομάδας σε περίπτωση που στην… εξίσωση μπουν δυναμικά κι οι πλάγιοι φορ. Στη ρεβάνς με την Καραμπάχ, στις διπλές αναμετρήσεις με τον Άγιαξ, στα ματς στη φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με τις Ντουντελάνζ, Σεβίλλη και απέναντι σε ΑΕΛ (2 φορές), Παραλίμνι, ΑΕΛ, Δόξα μονάχα μία ασίστ πήρε ο ΑΠΟΕΛ από τους γουίνγκερ.  Από τον Στάθη Αλωνεύτη, στο νικητήριο γκολ στο «Τάσος Μάρκου».

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Μαλέκκος με τους ΑΠΟΕΛίστες, σχολίασε Αυγουστή και Χριστοφή

Τόσο από την πρώτη κατηγορία που αφορά στο σκοράρισμα όσο και τη δεύτερη, δηλαδή στις πάσες πάρε-βάλε, λάμπει διά της απουσίας του ο Μούσα Αλ Τάαμαρι. Ο ποδοσφαιριστής με την περισσότερη επιρροή στο παιχνίδι των γαλαζοκιτρίνων, ο οποίος αποτελεί καλώς ή κακώς σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή. Παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει και τις πολλές πρωτοβουλίες του, η αλήθεια είναι πως από τον περασμένο Ιανουάριο αρκείται σε εκλάμψεις, χωρίς με αυτό να αμφισβητείται η τεράστια ποιότητά του.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση. Εκτός από τον Ρομάν Μπέζιακ που μετακόμισε στα άκρα, ο Τόμας Ντολ έχει στη φαρέτρα τους Αντόνιο Γιάκολις, Γιώργο Εφραίμ, Στάθη Αλωνεύτη, Ανδρέα Μακρή, Ομάρ Χάνι. Οπότε, επιβάλλεται αφενός η περαιτέρω αξιοποίηση των τριών πρώτων και αφετέρου να δοθούν ευκαιρίες στους δύο τελευταίους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ