aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ20 χρονών… Τάαμαρι, τραβάει όλο το «νταμάρι»!

20 χρονών… Τάαμαρι, τραβάει όλο το «νταμάρι»!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη στην «μπαλάντα του κυρ Μέντιου» που ερμήνευσε ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης, ταιριάζει «γάντι» στην εικόνα του ΑΠΟΕΛ.

«Είκοσι χρονών γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι», θα μπορούσε κάλλιστα να τραγουδά στον «Αρχάγγελο, ο (21χρονος για να κυριολεκτούμε) Μούσα Αλ-Τάαμαρι. Ο Ιορδανός εξτρέμ σήκωσε στους ώμους του τον ΑΠΟΕΛ στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Κέρδισε δύο πέναλτι, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με ατομική προσπάθεια και ανάγκασε την τεχνική ηγεσία της «Κυρίας» να προσαρμόσει, ανεπιτυχώς, δύο φορές το πλάνο αναχαίτισης του.

Από τα εννέα γκολ του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα τα τέσσερα επετεύχθησαν με πέναλτι του Νούνο Μοράις, τα οποία έγιναν όλα σε ανατροπές στον Τάαμαρι. Οι γαλαζοκίτρινοι ανασταλτικά «νοσούν» με εννέα γκολ παθητικό σε μόλις τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα οι τρεις επιθετικοί των πρωταθλητών (Ρέζα, Ντελατόρε, Μπάλογκ) πέτυχαν συνολικά μόλις ένα γκολ, ενώ οι Ντε Βινσέντι και Ζαχίντ απέχουν κατά πολύ των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Μούσα Αλ Τάαμαρι: Ένα αστέρι γεννιέται στον ΑΠΟΕΛ!

Ο νεαρός Ιορδανός διεθνής μοιάζει με όαση στον φετινό ΑΠΟΕΛ και μοιραία οι γαλαζοκίτρινοι εξαρτώνται, στα αρχικά στάδια της σεζόν, από το ταλέντο του Τάαμαρι. Είναι λογικό ο 21χρονος εξτρέμ να μην έχει στο μέλλον ανάλογες εμφανίσεις με αυτή του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Διανύει, άλλωστε, την πρώτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας μακριά από την πατρίδα του και σε μία ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις.

Έχει κερδίσει ήδη τον «τίτλο» της καλύτερης μετεγγραφής του καλοκαιριού, όμως, το… νταμάρι της κατάκτησης του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος για τον ΑΠΟΕΛ είναι τόσο βαρύ που αναπόφευκτα ανθρωπίνως αδύνατο να το σηκώσει από μόνος του ο Μούσα Αλ-Τάαμαρι.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: «Φαινόμενο» ο Τάμαρι, αλλά…  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ