aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣ«11 Ελληνόπουλα έδειξαν ψυχή σε μία εχθρική ατμόσφαιρα»

«11 Ελληνόπουλα έδειξαν ψυχή σε μία εχθρική ατμόσφαιρα»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή με τον Πανίκο Θεοδοσίου «Τα Λέμε Όλα» μίλησε από το Αζερμπαϊτζάν, ο γενικός διευθυντής των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Μαρκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νίκη των γαλαζοκίτρινων επί της Καμπάλα με 1-0 και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Youth Champions League (1-1 στην Κύπρο).

Τι σημαίνει αυτή η νίκη;

«Είναι πολύ μεγάλη νίκη διότι το να έρχεσαι να παίζεις ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι εκτός έδρας κάτω από όχι και τις καλύτερες συνθήκες εννοώ με την εχθρικότατα που υπάρχει, νομίζω οι μικροί αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έβγαλαν καρδιά. Μιλάμε για 11 Ελληνόπουλα και όλοι όσοι έπαιξαν (16 παιδιά), έδειξαν ψυχή σε μία εχθρική ατμόσφαιρα, με αρκετό κόσμο και πήραν μία σπουδαία πρόκριση. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Γιατί εχθρική ατμόσφαιρα;

«Δεν έγινε κάτι. Ήταν εχθρική η ατμόσφαιρα, με το σκεπτικό ότι υπήρχαν αποδοκιμασίες καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, σφυρίγματα κλπ. Μ’ αυτό το σκεπτικό το λέω, δεν έγινε κάτι. Όλα καλά με τους ανθρώπους της Καμπάλα και με την αστυνομία. Το λέω για τους μικρούς είναι πολύ σημαντικό. Είναι σε μικρή ηλικία, δεν είναι επαγγελματίες και θέλει ειδική μεταχείριση για να το πετύχεις αυτό. Με το 1-1 στην Κύπρο μειώθηκαν οι πιθανότητες μας, όμως ήρθαμε εδώ πήραμε μία παλικαρίσια νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο να έχουμε αυτές τις επιτυχίες».

Επίσης, μίλησε και ο προπονητής των μικρών, Βαγγέλης Σάμιος αναλύοντας το τεχνικό κομμάτι της νίκης επί των μικρών της Καμπάλας.

Κύριε Σάμιο, πώς ήρθε η νίκη;

«Στο σύνολο προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Είμαστε καινούρια ομάδα και γινόμαστε καλύτεροι. Τέτοια παιχνίδια μας ωριμάζουν, μας μεγαλώνουν και μας ανταμείβουν για τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι γύρω από τα παιδιά αλλά ανταμείβουν ασφαλώς και τα ίδια τα παιδιά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και αυτό το πράγμα είναι μία ομαδική δουλειά που κάνει η ακαδημία του ΑΠΟΕΛ. Συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο».

Πώς διαχειρίζεσαι τα παιδιά;

«Εκείνο που έχω πει κι άλλες φορές είναι ότι θα ήταν καλά αν ο ΑΠΟΕΛ υπήρχε δυνατότητα να έπαιζε σε περισσότερα τουρνουά στο εξωτερικό θα ήταν πιο εύκολο. Εκείνο που παλεύεις είναι με τα συναισθήματα των παιδιών και την πίστη που πρέπει να έχουν στον εαυτό τους. Στο 1-1 στο Μακάριο δεν πιστέψαμε στο εαυτό μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εδώ ήρθαμε κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά καλό και τα μόνα λόγια που είπαμε στα αποδυτήρια ήταν πάνω σ’ αυτό το πράγμα να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας γιατί είναι και καλοί παίκτες και συγκροτούν ένα καλύτερο σύνολο. Αυτό έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, σκοράραμε και είχαμε άλλες 2-3 φάσεις. Τέλος καλό, όλα καλά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο που παίζουν και τον τρόπο που συμπεριφέρονται».

«Να βάλουμε λίγο περισσότερο μυαλό σ’ αυτά που κάνουμε. Το κεφάλι κάτω…», αυτά είπατε στα παιδιά μόλις τέλειωσε το παιχνίδι. Για ποιο λόγο;

«Γιατί όλα όσα κάνουνε πρέπει πάνω από όλα να σκέφτονται να έχουν τις καλύτερες επιλογές. Το κεφάλι κάτω γιατί είναι σε μία ηλικία που δεν έχουν πετύχει τίποτα. Μόνο με το κεφάλι κάτω και την δουλειά μπορείς να πετύχεις».

Για την ακαδημία και τη συνέχεια τόνισε: «Ο ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή με την Κ19 την τωρινή έχει αποφασίσει να κάνει ένα πρόγραμμα διετίας, γιατί κρατήσαμε κάποια παιδιά που είναι δύο χρόνια ίσως και τρία χρόνια μικρότερα. Έχουν το ταλέντο και σε σύγκριση με την περσινή ομάδα, δείχνει η ακαδημία ότι έχει μία συνέχεια. Θα περιμένω κάποια στιγμή κάποιοι από αυτούς να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ