aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πρωτάθλημα πέρσι, αήττητη φέτος και ο «Ομονοιάτης» Τάντιτς

ΑΠΟΕΛ: Πρωτάθλημα πέρσι, αήττητη φέτος και ο «Ομονοιάτης» Τάντιτς

Από τη Λιθουανία θ’ αρχίσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2018/19.

Οι γαλαζοκίτρινοι κληρώθηκαν με τους πρωταθλήτρια Λιθουανίας Σούντουβα στον α΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην «ARVI Football Arena», χωρητικότητας περίπου 6200 θέσεων στις 10 ή 11 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 17 ή 18 Ιουλίου στο ΓΣΠ.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι το απόλυτο φαβορί στο ζευγάρι, με την Σούντουβα να κατακτά πέρυσι το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 71 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη δεύτερη Ζαλγκίρις.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Τιμωρήθηκε ο Εμπεσίλιο, θέλουμε τον Πέδρο Κόντε»

Το πρωτάθλημα Λιθουανίας βρίσκεται σε εξέλιξη και η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ είναι στην πρώτη θέση με 39 βαθμούς σε 15 αγώνες (12 νίκες-τρεις ισοπαλίες), με την Ζαλγκίρις να έχει οκτώ βαθμούς λιγότερους αν και μετρά παιχνίδι περισσότερο.

Προπονητής της ομάδας είναι 53χρονος Καζάκος Βλαδιμίρ Τσεμπούριν, ενώ στην Σούντουβα παίζει και ένας παλιός γνώριμος, ο Κροάτης Γιόζιπ Τάντιτς, ο οποίος πέρασε από την Ομόνοια το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2011/12.

Πέρυσι η Σούντουβα έφτασε μέχρι και τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε με ήττα 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και ισοπαλία 0-0 στον επαναληπτικό. Στον τρίτο προκριματικό είχε αποκλείσει τη Σιόν, την οποία κέρδισε 3-0 στη Λιθουανία, ενώ στην Ελβετία οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ