aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Παραλίμνι 2-0: Ίδρωσε αλλά έκανε το 4 στα 4 (vid)

ΑΠΟΕΛ – Παραλίμνι 2-0: Ίδρωσε αλλά έκανε το 4 στα 4 (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το 4 στα 4 με τον Μιλόγεβιτς στον πάγκο του, επικρατώντας δύσκολα του Παραλιμνίου με 2-0 στο ΓΣΠ. Το παιχνίδι είχε αγωνία έως την καθυστέρηση, καθώς ο Σαρφό σφράγισε το τρίποντο στο 90’+3, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ο Δώνης είχε ανοίξει το σκορ στο 4’.

Η ομάδα της Λευκωσίας είχε την υπεροχή, κρατούσε μπάλα, προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν μπορούσε να «καθαρίσει». Έτσι η Ένωση ήταν στο κόλπο για ισοφάριση έως το τέλος του παιχνιδιού, παρά την αποβολή του Έχμαν στο 44’.

Οι γαλαζοκίτρινοι έπιασαν στους 21 βαθμούς τον δεύτερο Άρη, που υπερέχει λόγω της νίκη του στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΓΣΠ, μειώνοντας από την πρωτοπόρο Πάφος FC στους δύο πόντους. Θα περιμένει τα παιχνίδια τους αντιστοίχως με Ομόνοια και ΑΕΛ, για να δει πού θα βρίσκεται με το πέρας της 10ης αγωνιστικής.

Από την πλευρά τους, οι βυσσινί έμειναν στην 11η θέση και τους 10 βαθμούς.

Το ματς
Τρεις ήταν οι δυνατές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου. Η ευκαιρία του Παραλιμνίου με τον Λαμί στα 30’’ του παιχνιδιού, η κεφαλιά-γκολ του Δώνη (4’) με το οποίο πήγε προηγούμενος ο ΑΠΟΕΛ στα αποδυτήρια και η αποβολή του Έχμαν για φάουλ με τις τάπες στον Μαρκίνιος (44’).

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την υπεροχή στα 45’+3 του πρώτου ημιχρόνου, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δυσκολεύονταν να μπουν στην περιοχή και να σκοτώσουν το παιχνίδι. Οι βυσσινί, από την πλευρά τους, ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα ή να αξιοποιήσουν στατικές φάσεις.

Με τα αριθμητικά δεδομένα να αλλάζουν μετά την κόκκινη κάρτα του Ισραηλινού, στο δεύτερο ημίχρονο το λογικό ήταν να μην αλλάξουν οι ρόλοι. Έτσι και έγινε, ωστόσο το σκορ ήταν εύθραυστο και στα τελευταία δέκα λεπτά το Παραλίμνι ρίσκαρε για την ισοφάριση.

Την άγγιξε με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γεβρέμοβιτς στο 84’. Ακολούθως, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά για να πιέσει. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους, ισοφάρισαν στα δοκάρια με τον Ηλία (90’), είχαν άλλη μια χαμένη φάση με τον ίδιο στο 90’+3 και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σαρφό έβαλε τέλος στην αγωνία με πλασέ.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς (70′ Χριστοδούλου), Τσεπάκ, Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ, Δώνης (70′ Εφραίμ), Σαρφό, Βιγιαφάνιες, Μαρκίνιος (87′ Μπλουμ), Ντάλσιο (60′ Κοσταντίνοφ), Μάγκλιτσα (70′ Ηλία).

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Μπεν Αμί (46′ Ντρέκσα), Εχμάν, Σίλβα, Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου (46′ Βούκσεβιτς), Κοτσώνης, Κατσιάρης (80′ Λόπες), Λαμί (65′ Ντιαβαρά), Μέιρα, Βουτσένοβιτς (70′ Ρουσιάς).

Σκόρερ: Δώνης 4′, Σαρφό 90’+3 / –

Κίτρινες: Τσεπάκ, Δώνης / –

Αποβολές: – / Έχμαν

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

1′ Ο Λαμί χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στα 30”, καθώς έστειλε με διαγώνιο σουτ την μπάλα άουτ, αφήνοντας αναξιοποίητη την πολύ καλή πάσα του Μπεν Αμί.

4′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Δώνης με κοντινή κεφαλιά ανοίγει το σκορ. Εκτέλεσε κόρνερ ο Βιγιαφάνιες, ο Ντβάλι έπιασε την πρωτη κεφαλιά και ο Ελλαδίτης μπήκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε.

5′ Η φάση ελέχθηκε για οφσάιντ και τελικά μέτρησε το γκολ.

7′ Σουτ του Λαμί, η μπάλα στα χέρια του Μπέλετς.

10′ Θετικοί οιωνοί για καλό παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, με γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, δύο σουτ για το Παραλίμνι και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με καλό ρυθμό.

16′ Καλή κυκλοπφορία της μπάλας από τον ΑΠΟΕΛ, ο Γουίλερ έστρωσε στον Ντάλσιο, το σουτ του τελευταίου όμως με το αριστερό ήταν… πάσα στον Κόστιτς.

17′ Πτώση του Μάγκλιτσα στην περιοχή, ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ, διαφωνεί ο Αθανασίου και το VAR.

18′ Καλή εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

20′ Σουτ του Δώνη, δεν έχει πρόβλημα ο Κόστιτς.

30′ Ο ΑΠΟΕΛ κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα ψάχνοντας δεύτερο γκολ, το Παραλίμνι επιδιώκει να χτυπήσει στην κόντρα ή σε στατικές φάσεις.

40′ Συνεχίζεται η υπεροχή των γηπεδούχων, δεν μπορούν όμως να βρουν χώρους για σουτ.

44′ Απευθείας κόκκινη στον Έχμαν για φάουλ στον Μαρκίνιος. Δικαιολογημένη καθώς ο Ισραηλινός πήγε με τις τάπες και σήκωσε το πόδι κάνοντας σκληρό φάουλ στον Βραζιλιάνο.

45′ Ένα λεπτό καθυστέρηση.

45’+3 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Ο Ντρέκσα αστόχησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

49′ Ο Μαρκίνιος σέντραρε και ο Τσεπάκ σούταρε από κοντά, υποχρεώνοντάς τον Κότσιτς σε δύσκολη απόκρουση.

50′ Σύγκρουση Μπέλετς-Τσεπάκ στην περιοχή, σταματά τη φάση ο Αθανασίου, διαμαρτυρίες από τους βυσσινί καθώς ήταν κάτοχοι της μπάλα στην περιοχή.

53′ Αρχίζει ξανά το ματς.

55′ Πολύ καλή ενέργεια του Μαρκίνιος από αριστερά, σέντραρε και ο Μάγκλιτσα δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά.

57′ Σέντρα του Δώνη, κεφαλιά του Μαρκίνιος, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

70′ Αποχωρεί αναγκαστικά ο Μπέλετς, στη θέση του ο Χριστοδούλου.

76′ Καλή ενέργεια και σουτ του Ηλία, η μπάλα άουτ.

84′ Εκτέλεση φάουλ του Γεβρέμοβιτς, η μπάλα στο δοκάρι.

90′ Ο Ηλία πέρασε τον Κόστιτς, άνοιξε την μπάλα, σούταρε και βρήκε δοκάρι, μετά από πάσα του Μπλουμ.

90′ Πέντε λεπτά καθυστέρηση.

90’+3 Ο Μπλουμ δίνει στον Ηλία γκολ στο πιάτι, χάνει το κοντρόλ και χάνεται η ευκαιρία.

90’+3 ΓΚΟΛ 2-0! Ο Σαρφό φεύγει στην αντεπίθεση, μπαίνει στην περιοχή και τελειώνει τη φάση με πλασέ.

90’+6 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ