aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Πάφος: Τι προνοούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί για ρατσιστική συμπεριφορά

ΑΠΟΕΛ – Πάφος: Τι προνοούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί για ρατσιστική συμπεριφορά

Με πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ για τη ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξαν οπαδοί του στο παιχνίδι με την Πάφος FC, για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όπως προνοείται στους πειθαρχικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος οποιοδήποτε σωματείο του οποίου οι οπαδοί, μέλη, υπάλληλοι, μέλη της διοίκησης, αξιωματούχοι, οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων ή πρόσωπα που ενεργούν κατ’ εντολή ή για λογαριασμό του θα επιδείξουν τέτοια συμπεριφορά θα τιμωρείται με πρόστιμο το οποίο κατ’ ελάχιστον θα είναι 5,000 ευρώ.

Σε περίπτωση που το ίδιο Σωματείο τιμωρηθεί για παράβαση του παρόντος άρθρου (αναφορικά όμως με ρατσιστικά μηνύματα) πέραν της μίας περίπτωσης, ακολούθως για κάθε νέα παράβαση θα τιμωρείται με διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά τι προνοούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί του πρωταθλήματος

Ρατσιστική ή παρόμοια συμπεριφορά

(α) Οποιοσδήποτε ο οποίος προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προβαίνει σε ανάρτηση ή επίδειξη ή αναφώνηση ή αναγραφή φυλετικών, ρατσιστικών, υβριστικών ή, θρησκευτικών, και γενικά μηνυμάτων που θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια του ατόμου ή των Εθνικών και Κρατικών συμβόλων, λαβάρων ή την ιστορία ή την κρατική υπόσταση της Κυπριακής ∆ημοκρατίας, στα στάδια όπου διεξάγονται οι αγώνες θα τιμωρείται με αποβολή για δέκα αγώνες τουλάχιστο.

(β) Οποιοδήποτε σωματείο του οποίου οι οπαδοί, μέλη, υπάλληλοι, μέλη της διοίκησης, αξιωματούχοι, οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων ή πρόσωπα που ενεργούν κατ’ εντολή ή για λογαριασμό του θα επιδείξουν τέτοια συμπεριφορά όπως καθορίζεται ανωτέρω πριν και/ή κατά την διάρκεια και/ή μετά το τέλος αγώνα, θα τιμωρείται με πρόστιμο το οποίο κατ’ ελάχιστον θα είναι 5,000 ευρώ.

(γ) Σε περίπτωση που το ίδιο Σωματείο τιμωρηθεί για παράβαση του παρόντος άρθρου (αναφορικά όμως με ρατσιστικά μηνύματα) πέραν της μίας περίπτωσης, ακολούθως για κάθε νέα παράβαση θα τιμωρείται με διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Η ∆ικαστική Επιτροπή σε οποιοδήποτε μεταγενέστερο αδίκημα (πέραν των δύο που προβλέπονται πιο πάνω), τιμωρεί το Σωματείο με περισσότερους από ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και/ή απαγόρευση χρήσης σταδίου ή συγκεκριμένης κερκίδας και/ή κατακύρωση αγώνα και/ή αφαίρεση βαθμών και/ή αποκλεισμό από την διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ