aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Πάφος FC: Φάνηκε καθαρά στο ΓΣΠ

ΑΠΟΕΛ – Πάφος FC: Φάνηκε καθαρά στο ΓΣΠ

Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο ΓΣΠ, όπου ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC εγκλωβίστηκαν σε αργό ρυθμό και πήραν ακριβώς αυτό που έδωσαν. Έφυγαν μάλλον ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) σε σχέση με το τι έδωσαν στον αγωνιστικό, άσχετα αν οι φίλοι των δύο ομάδων έμειναν με γλυκόπικρη γεύση.

Από τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι ψεσινοί μονομάχοι, φάνηκε ότι ήθελαν πρώτα να φύγουν με «μηδέν» παθητικό και εάν πετύχαιναν κάποιο γκολ, να το κρατούσαν με νύχια και με δόντια. Το ντέρμπι μοιραία κύλησε σε λεπτή κλωστή και από τη στιγμή που αποφεύχθηκε το τραγικό λάθος στην οπισθοφυλακή, μοίρασαν και τα «κουκούτσια». Τελικά στατιστικά; 58%/42% κατοχή μπάλας, 6/7 κόρνερ, 1/3 οφσάιντ και 10/6 τελικές προσπάθειες για γκολ.

Με αυτά και με αυτά, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 61 βαθμούς, βρίσκεται στο +4 από τη δεύτερη ΑΕΚ, ωστόσο κινδυνεύει να δει τη διαφορά να μειώνεται εάν οι Λαρνακείς νικήσουν τη Δευτέρα τον Άρη. Όσο για την Πάφος FC; Έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, απέτυχε να πιάσει στην τρίτη θέση τον Άρη (54), αλλά και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, μένοντας στο -9 από τον χθεσινό αντίπαλό της.

Στο 90λεπτο κυριάρχησε η δύναμη και τα πολλά φάουλ, με τις δύο ομάδες να ξεχνούν το θέαμα… στα αποδυτήρια, αδυνατώντας να αναπτυχθούν τόσο από τις πτέρυγες όσο και να παίξουν κάθετα. Η δύναμη υπερίσχυσε της τεχνικής και του καθαρού μυαλού κι αυτό ήταν ό,τι χειρότερο για το θέαμα.

Τα μαρκαρίσματα ανάγκαζαν τον Μελέρο Λόπες να διακόπτει διαρκώς το ματς κι έτσι, οι μονομάχοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, παρόλο που χοντρικά είχαν από ένα ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι το πρώτο και οι γηπεδούχοι το δεύτερο. Το πλέον αξιοσημείωτο; Η μία μόλις αλλαγή του Μπεργκ σε χρόνο καθυστερήσεων και ενώ η ομάδα του «φώναζε» ότι χρειαζόταν βοήθεια με την εικόνα του δεύτερου 45λεπτου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ