aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Πάφος FC: Δίχως ανάσα και νικητή

ΑΠΟΕΛ-Πάφος FC: Δίχως ανάσα και νικητή

«Χορταστικό» παιχνίδι από κάθε άποψη έγινε στο ΓΣΠ, με τον ΑΠΟΕΛ και την Πάφος FC να μένουν στην ισοπαλία (1-1) και να παίρνουν από ένα βαθμό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από ένα γκολ, σημαντικές ευκαιρίες, πολλά τρεξίματα, φυσικές δυνάμεις, θέληση και δύναμη συνέδεσαν το σκηνικό στο παιχνίδι που διεξήχθη στο στάδιο της Λευκωσίας. Δύο ομάδες με μεγάλες δυνατότητες παρουσιάστηκαν στο ΓΣΠ, δείχνοντας ικανές να διεκδικήσουν τους ψηλούς στόχους τους, με την Πάφος FC να παίρνει το προβάδισμα με τον Ζάιρο (35’) και τον ΑΠΟΕΛ να απαντά με τον Σούσιτς (79’).

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην παφιακή ομάδα, αφού πέρα από το γκολ είχε καλές στιγμές και γενικώς τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο, ο ΑΠΟΕΛ, με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Αυγουστή και το γενικό ανέβασμα της ομάδας, ήταν καλύτερος, έφθασε στην ισοφάριση, ενώ είχε κι άλλες καλές στιγμές για να έφθανε στην ολική ανατροπή. Επόμενο παιχνίδι για τους γαλαζοκίτρινους είναι με την Ανόρθωση εκτός έδρας και για την παφιακή ομάδα με την Καρμιώτισσα στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Με ορμή άρχισε το παιχνίδι η φιλοξενούμενη ομάδα, έδειξε άνετη στις κινήσεις της, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, επικράτησε στη μεσαία γραμμή και ξεδιπλωνόταν εύκολα στην επίθεση. Ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική στο πρώτο ημίωρο, με τον Χέσταντ να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες ((9’, 20’). Ακολούθως, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έδειξε διάθεση να επιτεθεί και την Πάφος FC να μένει λίγο πίσω και να περιμένει τον αντίπαλό της, ήλθε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους σε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Συνδυάστηκαν εξαιρετικά οι Τάνκοβιτς – Βαλακάρι – Ζάιρο, με τον τελευταίο από κοντά να πετυχαίνει ένα εύκολο γκολ. Και ο ΑΠΟΕΛ, αν και δεν ήταν καλός στα πρώτα 45λεπτά, είχε δυο καλές στιγμές με τους Μπλουμ (7’) και Μάγκλιτσα (28’).

Στην επανάληψη, οι αλλαγές που ήλθαν από τον πάγκο, βοήθησαν τον ΑΠΟΕΛ να ανεβάσει απόδοση. Κράτησε μπάλα, έπαιξε πιο γρήγορα, επιτέθηκε με διάφορους τρόπους. Έφτιαξε ευκαιρίες και τελικά έφθασε στην ισοφάριση (79’) μετά από στατική φάση. Η Πάφος FC έχασε τη συγκέντρωσή της, έκανε συχνά το λάθος και έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλό της να έχει την κατοχή. Δυσκολευόταν να βγει οργανωμένα στην επίθεση όπως στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί και να κινδυνεύσει ακόμη και να χάσει το ματς με διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τους Σατσιά και Μορέιρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ