aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Πάφος FC 1-1: Απόδραση με τον Αουρέλιο τον τιμωρό

ΑΠΟΕΛ-Πάφος FC 1-1: Απόδραση με τον Αουρέλιο τον τιμωρό

Η Πάφος FC τιμώρησε τον ΑΠΟΕΛ στο 88’ με την πρώτη τελική της στο παιχνίδι, με τον Αουρέλιο να νικά τον Σκουφέτ με εκτός περιοχής σουτ στην κλειστή περιοχή του. Έτσι, πήρε 1-1 στη Λευκωσία και συνέχισε να αποτελεί στενό κορσέ του σημερινού αντιπάλου της. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με εκτέλεση πέναλτι του Νατέλ στο 78’.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 15 βαθμούς με τον Ολυμπιακό. Αν υπάρχει περισσότερο απογοητευμένη από τις δύο, αυτή δεν είναι άλλη από την πρωτευουσιάνικη. Έχασε βαθμούς στο γήπεδό της, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ωστόσο δεν αξιοποίησε την υπεροχή της και στο τέλος τιμωρήθηκε.

Η κατοχή της μπάλας ήταν σχεδόν μοιρασμένη στο πρώτο ημίχρονο. Σημασία, όμως, τι κάνει κάθε ομάδα την μπάλα όταν την έχει. Ε, ο ΑΠΟΕΛ ήταν εκείνος που τη χειρίστηκε καλύτερα. Αν και ήταν εμφανές το πρόβλημα αδυναμίας να «γεμίσει» την περιοχή, απόρροια της απουσίας κλασικού φορ, απείλησε περισσότερο.

Δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις, με πολύ δραστήριους τους Εντονγκαλά, Νατέλ και Ντιαβαρά, με τον τελευταίο όμως να υπολείπεται ένα… κλικ στην τελική προσπάθεια. Στις περιπτώσεις που τροφοδοτήθηκε στην περιοχή (17’, 31’, 41), δεν έκανε την καλύτερη επιλογή και οι ευκαιρίες έκαναν φτερά.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν θα μπορούσαν να μην προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το γερό επιθετικό ατού τους, δηλαδή τις στατικές φάσεις. Καλύτερες στιγμές τους ένα απευθείας φάουλ του Νατέλ (28’) και ένα κόρνερ με τον Καρώ να κάνει κεφαλιά και να χάνει την πιο καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου (41’).

Από την πλευρά της, η Πάφος FC σε αυτό το διάστημα δεν μπόρεσε να πατήσει δυνατά την αντίπαλη περιοχή. Καλύτερες στιγμές τους στο 8’ και το 11’ με τον Ζάιρο. Πρώτα έκανε σέντρα δίχως να προλάβει συμπαίκτης του να βρει την μπάλα και έπειτα έφυγε στην αντεπίθεση, έφτασε μπροστά από τον Σκουφέτ, αλλά τον πρόλαβε ο Βινίσιους.

Λιγότερες οι φάσεις και οι προϋποθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι όσο κυλούσε ο χρόνος οπισθοχωρούσαν, οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερα, αλλά οι σέντρες τους αποτελούσαν εύκολη λεία για τον Αντός και τους αμυντικούς του.

Ωστόσο, στο 75’ ήρθε η ευκαιρία για προβάδισμα δόθηκε με τον ίδιο τρόπο. Ο Εντονγκαλά σέντραρε, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μιχαήλ, ο Θεουλή έδειξε την άσπρη βούλα και αυτού εξετάστηκε εάν ήταν όντως εντός περιοχής, ο Νατέλ εκτέλεσε στο 78’ το πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, έως το 88’ κράτησε η χαρά των γηπεδούχων. Ο Αουέλιο νίκησε τον Σκουφέτ, στο πρώτο σουτ της Πάφου στο ματς, με σουτ εκτός περιοχής. Παραλίγο μάλιστα να έρθουν τα πάνω κάτω στο 90’+3 όταν και πάλι ο Αουρέλιο δοκίμασε το σουτ του, ωστόσο ο Ιταλός κίπερ αυτή τη φορά απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Καρώ, Σάβιτς, Βινίσιους, Σαμπάλα, Εντογκαλά (82′ Νταουσβίλι), Λουντέμο (89′ Μάγκλιτσα), Σατσιάς (83′ Ντανίλο), Ντιαβαρά (60′ Ντε Βινσέντι), Εφραίμ (60′ Δημητρίου), Νατέλ.

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Αντός, Πάγιτς (73′ Ντράγκομιρ), Κβίντα, Μπάριτς, Μιχαήλ (83′ Αμντουσαλάμοφ), Πάντσεον (83′ Αουρέλιο), Βαλακάρι, Πάνιτς, Σεμέδο, Ζάιρο, Κοβάσεβιτς (46′ Φουρ).

Σκόρερ: Νατέλ 78′ (πεν.) / Αουρέλιο 88′

Κίτρινες: Σάβιτς (3η), Λουντεμό / Πάνιτς, Μπάριτς, Ζάιρο (3η)

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

3′ Σέντρα του Εντονγκαλά, κεφαλιά του Νατέλ, η μπάλα άουτ στην πρώτη φάση του ματς.

8′ Σέντρα ο Ζάιρο, δεν βρέθηκε συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

11′ Ο Βινίσιους πρόλαβε τον Ζάιρο που μπήκε μόνος στην περιοχή. Η Πάφος ζήτησε πέναλτι, ωστόσο ο Θεουλή είχε αντίθετη άποψη, ενώ δεν παρενέβη το VAR, επομένως συμφωνεί με τον διαιτητή.

17΄Καλός συνδυασμός Σαμπάλα-Νατέλ-Νταβαρά με όφελος ένα κόρνερ.

19′ Κεφαλιά του Καρώ μετά από σέντρα του Σαμπάλα, κόντρα στον Μπάριτς, νέο κόρνερ.

24′ Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σεμέδο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν κακό.

28′ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Νατέλ από μακριά, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

31′ Ο Νατέλ τροφοδότησε τον Ντιαβαρά, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε σουτ δίχως δύναμη και ο Αντός δεν είχε πρόβλημα.

33′ Καλό σουτ εκτός περιοχής από τον Σαμπάλα, η μπάλα άουτ.

34′ Ο Λουντέμο έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και όφελος ένα κόρνερ.

36′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ΑΠΟΕΛ φώναξε για χέρι του Βαλακάρι, ωστόσο ο Θεουλή είχε αντίθετη άποψη. Μάλλον σωστά, όπως φάνηκε στην επαναληπτική προβολή.

36′ Άστοχη κοντινή κεφαλιά του Σαμπάλα.

41′ Πολύ καλή ενέργεια του Σαμπάλα, πάσα στον Ντιαβαρά, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση και… κόρνερ.

41′ Σέντρα του Σαμπάλα, κεφαλιά του Καρώ, η μπάλα μόλις άουτ.

45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

48′ Αντεπίθεση με τον Ντιαβαρά, σέντρα, κόντρα και άλλο ένα κόρνερ.

62′ Χωρίς φάσεις το δεύτερο ημίχρονο μέχρι στιγμής.

65′ Τελική προσπάθεια μετά από ώρα. Ο Σατσιάς προσπάθησε με σουτ εκτός περιοχής, ο Αντός όμως δεν είχε πρόβλημα.

67′ Σέντρα του Νατέλ, κεφαλιά υπό πίεση του Εντονγκαλά, δεν είχε τύχη.

70′ Σέντρα του Καρώ, παρέμβαση του Κβίντα, παραλίγο αυτογκόλ και κόρνερ.

73′ Ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε την Πάφο στα καρέ της στα τελευταία λεπτά, αλλά οι σέντρες που επιχειρούνται δεν έχουν τύχη. Τουλάχιστον για την ώρα.

75′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Εντονγκαλά σέντραρε, ο Μιχαήλ είχε ανοικτό το χέρι και ο Θεουλή έδειξε την άσπρη βούλα. Εξετάζεται εάν είναι εντός ή εκτός περιοχής το χέρι του Κύπριου αμυντικού.

78′ Δίνει το πέναλτι μετά από συνεννόηση με τον VAR.

78′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Νατέλ ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα.

85′ Ο Ντε Βινσέντι πάσαρε στον Νατέλ, ο οποίος πλάσαρε εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

88′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Αουρέλιο ισοφάρισε στην πρώτη τελική προσπάθεια της Πάφου στο ματς!

90′ Έξι λεπτά καθυστέρησης.

90’+3 Σουτ του Αουρέλιο, απόκρουση του Σκουφέτ σε κόρνερ.

90+7 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ