aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ύστατη προσπάθεια για ντέρμπι το 2021 – Πιθανές ημερομηνίες

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ύστατη προσπάθεια για ντέρμπι το 2021 – Πιθανές ημερομηνίες

Ζυγώνει η ώρα για την τελική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ σχετικά με το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας και την ημερομηνία συνέχισης της αναμέτρησης που διακόπηκε την περασμένη Δευτέρα, εξαιτίας χαμηλής ορατότητας από την πυκνή ομίχλη που «σκέπασε» αρκετές περιοχές της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com,cy ωριμάζει η ιδέα για να συνεχιστεί το ντέρμπι «αιωνίων» μέσα στο 2021. Το Κόπα Άφρικα που αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου και η μετεγγραφική περίοδος που αρχίζει με τον ερχομό του νέου έτους, φαίνεται πως είναι οι κύριοι λόγοι που αυξάνουν τις πιθανότητες για να οριστεί ο αγώνας μέσα στο έτος που διανύουμε. Το σενάριο αναβολής αγωνιστικής που έπεσε στο «τραπέζι» από ενδιαφερόμενο σωματείο έχει απορριφθεί και ως εκ τούτου εξετάζονται άλλες λύσεις.

Σύμφωνα με την προκήρυξη «σε περίπτωση που ο αγώνας δεν μπορεί να ορισθεί όπως προβλέπεται από το άρθρο 16 (δηλαδή την αμέσως επόμενη Τετάρτη λόγω της άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου), αυτός θα ορίζεται να διεξαχθεί κατά την πρώτη ελεύθερη για τα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία Τετάρτη δεδομένου ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν αγωνίζεται κατά την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα ή δεν αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό αγώνα ή δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών την ίδια εβδομάδα».

Η πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη είναι στις 29 Δεκεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο θα υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα, όμως είναι στη διακριτική ευχέρεια της Εκτελεστικής Επιτροπής να ορίσει τον αγώνα και σε άλλη ημερομηνία. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα, ώστε να ταξιδέψουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές στην πατρίδα τους, πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του ντέρμπι είναι επίσης η Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, η Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, η Τρίτη 28 Δεκεμβρίου και η Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί από το 17’ και θα ισχύει το ίδιο φύλλο αγώνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ