aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Τι αναφέρει η προκήρυξη για τη διακοπή και πότε θα συνεχιστεί ο...

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Τι αναφέρει η προκήρυξη για τη διακοπή και πότε θα συνεχιστεί ο αγώνας (pics)

Την ερχόμενη Τετάρτη (1/12) πρέπει να συνεχιστεί το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, όμως η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο βάζει εμπόδια στη διεξαγωγή της αναμέτρησης την 1η Δεκεμβρίου.

«Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε καθημερινή ημέρα θα διεξάγεται την αμέσως επομένη Τετάρτη εκτός αν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκοί αγώνες όπου μια εκ των δύο ομάδων λαμβάνει μέρος ή αν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών», σημειώνεται. Ο αγώνας θα συνεχιστεί από το 17’, και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με τις ίδιες ενδεκάδες και το ίδιο φύλλο αγώνος.

Η μπάλα είναι στα χέρια της Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία θα ενημερώσει για την τύχη του αγώνα.

Αναλυτικά τι αναφέρει η προκήρυξη

-Αγώνας που διακόπτεται χωρίς υπαιτιότητα

  1. Αγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναταράξεων της φύσης ή αγώνας που διακόπτεται λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού για την οποία έλλειψη δεν φέρει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα ή αγώνας που διακόπτεται λόγω ανώτερης βίας θα συνεχίζεται από το ακριβές σημείο που διακόπηκε με το ίδιο φύλλο αγώνα (το οποίο θα συμπεριλαμβάνει το σκορ, τις παρατηρήσεις και τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει).
  2. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ θα αποφασίζει εκάστοτε για την τιμή του εισιτηρίου που θα ισχύει για τον επαναληπτικό αγώνα, λαμβάνοντας την θέση και την άποψη του Σωματείου που αγωνίζεται στην έδρα του.
  3. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, έλλειψη επαρκούς φωτισμού σημαίνει φωτισμό που να εμποδίζει τους ευρισκόμενους στο στάδιο θεατές από του να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε ολόκληρο το γήπεδο.

-Αναβολή, μη διεξαγωγή, διακοπή αγώνα

  1. Αγώνας που αναβάλλεται ή δεν διεξάγεται ή διακόπτεται από οποιαδήποτε αιτία, όχι όμως από υπαιτιότητα των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων, ή αγώνας που κρίνεται ότι θα πρέπει να επαναληφθεί, θα διεξάγεται ή επαναλαμβάνεται στο ίδιο Στάδιο ως ακολούθως,

16.1. Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή θα διεξαχθεί την αμέσως επόμενη μέρα. Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος το Σάββατο θα διεξάγεται την αμέσως επόμενη μέρα. Σε περίπτωση αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί Κυριακή θα διεξάγεται την αμέσως επόμενη μέρα εκτός αν την ίδια εβδομάδα σε καθημερινή ημέρα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκοί αγώνες όπου μια εκ των δύο ομάδων λαμβάνει μέρος ή αν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών.

16.2. Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε καθημερινή ημέρα θα διεξάγεται την αμέσως επομένη Τετάρτη εκτός αν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκοί αγώνες όπου μια εκ των δύο ομάδων λαμβάνει μέρος ή αν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών.

17.Σε περίπτωση που ο αγώνας δεν μπορεί να ορισθεί όπως προβλέπεται από το άρθρο 16 πιο πάνω, αυτός θα ορίζεται να διεξαχθεί κατά την πρώτη ελεύθερη για τα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία Τετάρτη δεδομένου ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν αγωνίζεται κατά την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα ή δεν αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό αγώνα ή δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών την ίδια εβδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ