aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Οι τρεις κόκκινες του Κυπριανίδη και το χέρι του Χούμποτσαν

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Οι τρεις κόκκινες του Κυπριανίδη και το χέρι του Χούμποτσαν

Οι θέσεις του Γιαννάκη Κυπριανίδη για τη διαιτησία του ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, όπως μεταφέρθηκαν σε σημερινές δηλώσεις του στον Σούπερ Σπορ FM:

«Η πρώτη φάση ήταν το τέρμα. Ήταν πεντακάθαρο, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Φτάνουμε στο 26’, η Ομόνοια σε κόρνερ πήρε μια παράξενη τροχιά η μπάλα, κατέληξε στη συμβολή της γωνίας του δοκαριού, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πέρασε τη γραμμή, σίγουρα χτύπησε στο έδαφος έξω από τη γραμμή. Δεν υπάρχει καθαρό πλάνο όταν η μπάλα ήταν στον αέρα.

Στο 44’, το ΑΠΟΕΛ ζήτησε χέρι του Χούμποτσαν. Έγινε μια παράλληλη σέντρα στην περιοχή, πήδηξαν δύο ποδοσφαιριστές για την κεφαλιά, η μπάλα μόλις πέρασε πάνω από τα κεφάλια των παικτών, ο Χούμποτσαν ήταν στο ένα μέτρο πίσω από αυτούς, έκανε κεφάλι, χτύπησε στην πλάτη του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ και ξανά πίσω στο χέρι του Χούμποτσαν.

Για μένα, ήταν φυσιολογική η θέση του χεριού του. Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι έκανε κίνηση προς την μπάλα. Δεν νομίζω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Έκανε κίνηση να φέρει το χέρι προς το στήθος του.

Ο διαιτητής έβαλε δύο λεπτά καθυστέρηση. Στο 45+1’, έδωσε φάουλ υπέρ της Ομόνοιας στο κέντρο του γηπέδου, στον Γκόμεθ από τον Ντογκαλά. Για μένα ήταν κίτρινη κάρτα. Το φάουλ εκτελέστηκε στο 45+2’. Αντάλλαξαν μια μπαλιά οι παίκτες της Ομόνοιας και μετά σφύριξε τη λήξη. Έπρεπε να αφήσει περισσότερο χρόνο.

Πάμε στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ στο 54’, που ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει την επαφή του Χούμποτσαν με τον Κβιλιτάια. Υπήρχε επαφή. Οι διαιτητές καλούνται να δουν αν αυτές οι κινήσεις είναι ικανές για πέναλτι. Όταν το είδε στο VAR, έκρινε ότι ήταν ικανή. Έχω τις αμφιβολίες μου αν ήταν τελείως καθαρό. Εκεί πρέπει να κρίνεις αν ήταν ικανή η όχι αυτή η επαφή. Πέρασαν τέσσερα λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα, μέχρι να αποφασίσει να δώσει το πέναλτι.

Στο 65’, μετά που έδιωξε την μπάλα παίκτης του ΑΠΟΕΛ στη μεσαία γραμμή, μπροστά στον τέταρτο και στον βοηθό, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή όταν ο Σαμπάλα πήγε με τις τάπες στο πόδι του Λοΐζου. Ο κανονισμός λέει πως όταν οι τάπες είναι… σφραγίδες στο πόδι, είναι κόκκινη κάρτα. Δεν το είδε ούτε ο βοηθός, ούτε ο τέταρτος, ούτε ο διαιτητής. Πήγε για άλλα τέσσερα λεπτά στο VAR, το είδε και αποφάσισε ότι ήταν κίτρινη κάρτα. Λάθος μεγάλο. Ήταν κόκκινη κάρτα. Δεν έδωσε ούτε φάουλ στην αρχή. Ο Σαμπάλα άφησε παρατεταμένο το πόδι του, δεν το μάζεψε.

Στο δεύτερο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ τώρα. Ήταν καθαρό πέναλτι. Μετά την προσπάθεια του Σατσιά να επαναδιεκδικήσει την μπάλα, ο Ουζόχο τον ανέτρεψε. Να μην πω ότι ήταν και απευθείας κόκκινη, αν θεωρηθεί ότι στέρησε προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Ο διαιτητής έκανε εκπτώσεις… black friday. Τουλάχιστον όμως έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έπρεπε να αποβληθεί. Σπαταλήσαμε άλλα δύο λεπτά μέχρι να εκτελεστεί το πέναλτι.

Στο 81’, κάνει μια διείσδυση ο Κακουλλής στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, μαρκάρεται από τον Σατσιά, δεν υπήρχε παράβαση. Ο Σατσιάς έπαιξε την μπάλα και μετά ήρθαν τα πόδια τους σε επαφή. Σωστά δεν δόθηκε το οτιδήποτε.

Στο 85’ η Ομόνοια ζήτησε φάουλ ενώ ο Παπουλής ανατράπηκε από τον Ντονγκαλά βγαίνοντας σε μια υποσχόμενη επιθετική προσπάθεια. Ο Ντονγκαλά τον κράτησε, ήταν φάουλ για δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έπρεπε να αποβληθεί.

Στο 90′ ο Χούμποτσαν δέχθηκε κίτρινη κάρτα, πήρε μπάλα αλλά… μάζεψε και τον αντίπαλό του. Ήταν σωστή.

Απ’ εκεί και πέρα, ο χρόνος που χρειάστηκε στο VAR ήταν πέραν των δέκα λεπτών. Είχαμε επίσης και τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο διαιτητής έβαλε επτά λεπτά. Ήταν πολύ λίγα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ